Yenilikçi lezzetler denemeyi sevenler için leblebi tozlu kurabiye, tadına doyulmaz bir seçenek. Bu basit ve lezzetli tarifle, kurabiye yapımında yeni bir dönem başlatın.

Leblebi tozunun benzersiz tadını kurabiyelerinize taşımaya ne dersiniz? Leblebi tozlu kurabiye tarifi ile çay saatleriniz artık daha lezzetli ve özel. İşte adım adım yapılışı...

Leblebi tozu ile yapılan bu kurabiye tarifi, farklı tat arayışındaki herkesi memnun edecek. Kolaylıkla hazırlayabileceğiniz bu lezzetli kurabiyeler, misafirlerinizden tam not alacak.

Leblebi Tozlu Kurabiye Tarifi

Malzemeler

Masterchef'ten sofralara: Ağızda dağılan Boşnak Mantısı nasıl yapılır? Masterchef'ten sofralara: Ağızda dağılan Boşnak Mantısı nasıl yapılır?

1 su bardağı sıvı yağ
1 su bardağı pudra şekeri
1.5 su bardağı leblebi tozu
aldığı kadar un

Leblebi Tozlu Kurabiye Nasıl Yapılır?

Hamur yoğurma kabına pudra şekeri ve sıvı yağ ekleyin ve karıştırın.
Üzerine leblebi tozunu ekleyin (leblebileri rondodan geçirerek un haline getirin) ve tekrar karıştırın.
Azar azar un ekleyin ve kulak memesi yumuşaklığında bir hamur elde edene kadar karıştırın.
Hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar koparıp yağlı kağıtlı bir fırın tepsisine dizin.
Önceden ısıtılmış 170 derece fırında 15-20 dakika pişirin (Kurabiyelerin renk değiştirmesini beklemeyin. Üzerileri hafif çatlayınca fırından çıkarın).
Tepside iyice soğuduğundan emin olduktan sonra kurabiyeleri yavaşça bir servis tabağına alın.