Demokrat Parti (DP) Çorum İl Başkanı Ahmet Damar, Çorum’un hızlı tren projesi ve demir yolu projelerindeki aksaklıkları eleştirerek hükümeti hedef aldı. Damar, AKP’nin 22 yıllık iktidarında verdiği sözlerin yerine getirilmediğini ve Çorum’un tekrar mağdur edildiğini belirtti.

“Sözler Tutulmadı, Çorum Yine Kandırıldı”

Ahmet Damar, açıklamasında “Hızlı trenin hızı yavaşlıyor. 22 yıllık AKP iktidarının her seçimde söz verip de bir türlü yerine getirilmeyen yavaş tren projesi bir daha ki bahara mı acaba?” diyerek, hükümetin verdiği sözlerin yerine getirilmediğine dikkat çekti. Damar, “Vay Çorum Vay, kandırılmaktan usanmadın, iktidarda söz vermekten usanmadı” ifadeleriyle tepkisini dile getirdi.

Ahmetdamar

“Çorum’a Verilen Sözler Neden Yerine Getirilmiyor?”

Damar, Çorum'un sorunlarını vurgulayarak, “Muş diyor ‘burası Çorum’dur yolu yokuştur. Çorum’a verilen sözler yerine getirilmiyor, bizim işlere de pürüz çıkarıyor’ diyor” şeklinde eleştirilerde bulundu. Ayrıca, “Bizim vekil de yoktur, pürüz bir başka bahara diyor. Sayın vekilim siz kendinizi de kandırmayın, bu garip Çorumlu’yu da kandırmayın” şeklinde yorumda bulundu.

“Çorum İkincil Planda mı?”

Ahmet Damar, Çorum’un diğer iller karşısında yeterince yatırım almadığını belirterek, “Başka illerin yatırımlarına da sebep olmayalım. Çünkü Çorum çantada keklik, AKP iktidarında istediğini alıyor. Ne gerek var yatırıma, ne gerek var hızlı trene” dedi. Damar, Çorum’un geçmişte sanayideki başarılarına atıfta bulunarak, “Bir zamanlar Çorum’da Anadolu Kaplanları vardı. AKP iktidarı geldi, kaplan kalmadı, kediye döndük. Neden mi? Yalancıların sayesinde” diyerek eleştirisini sürdürdü.

Çorum’da kamu yatırımları toplantısı: Eğitim, sağlık ve spor alanında son durum Çorum’da kamu yatırımları toplantısı: Eğitim, sağlık ve spor alanında son durum

“Bürokraside Mi Sorun Var?”

Damar, Çorum’un yatırım konusunda geri kaldığını belirterek, “Yıllardır yapılmış devlet hastanesini halledemedik ki, hiç olmayan yavaş treni nasıl halledeceğiz?” şeklinde konuştu. Ayrıca, Çorum’un sanayide ve üretimde başarılı olduğunu ancak bürokraside sorunlar yaşadığını öne sürdü.

“Çorum’a Daha Fazla Yardımcı Olmak İçin İstifa Edin”

Ahmet Damar, Çorum’a ve Çorumluya daha fazla hizmet etmek isteyenlerin AKP milletvekilliğinden istifa ederek bağımsız milletvekili olarak çalışması gerektiğini belirtti. Damar, “Eğer Çorum’a ve Çorumluya bir iyilik yapmak ve iktidardan yatırım almak istiyorsanız, bence AKP milletvekilliğinden istifa edin. Bağımsız milletvekili olarak Çorum’a ve Çorumluya daha fazla yardımınız olur” dedi.