Amasra depremi, büyük bir depremin habercisi mi? Naci Görür’den dikkat çeken uyarılar Amasra depremi, büyük bir depremin habercisi mi? Naci Görür’den dikkat çeken uyarılar

Kars’ta meydana gelen olayda, AK Parti Kars Milletvekili Adem Çalkın’ın kardeşi Harun Çalkın, bir haber sitesinin genel yayın koordinatörü olan Muhammed Halitoğlu'na silahlı saldırı düzenledi. Olay, Halitoğlu’nun Kars’ta bir kafede bulunduğu sırada gerçekleşti ve saldırıda 4 el ateş açıldığı belirtildi. Saldırı sırasında Halitoğlu'nun yanı sıra olay yerinde bulunan bir vatandaş daha yaralandı. Harun Çalkın, saldırının ardından silahıyla birlikte polise teslim oldu.

Saldırının Nedeni: Siyasi Gerginlik

Olay, 11 Ekim akşamı Kars’ın Ortakapı Mahallesi’nde, saat 23:00 sularında meydana geldi. 12 Ekim’de düğünü olan ve hazırlıklar için Kars’a gelen Muhammed Halitoğlu, arkadaşına ait bir kafede oturduğu sırada saldırıya uğradı. Harun Çalkın, kardeşi Adem Çalkın aleyhine haber yaptığı iddiasıyla Halitoğlu’na saldırdı. Halitoğlu, yaptığı açıklamada saldırının arkasında siyasi nedenler olduğunu belirtti.

4 El Ateş Açıldı, İki Kişi Yaralandı

Saldırıda Harun Çalkın, Halitoğlu'na 4 el ateş açtı. Halitoğlu, manevra yaparak kurşunların bir kısmından kaçmayı başarsa da bir kurşun ayağına isabet etti ve kemiğini kırdı. Saldırı sırasında çevrede bulunan Hüseyin Altunbey de rastgele açılan ateş sonucu ayağından yaralandı. Yaralılar, çevredekilerin yardımıyla Kars Harakani Devlet Hastanesi’ne kaldırıldı ve tedavi altına alındı. Halitoğlu, ayağındaki kırık nedeniyle ameliyata alındı.

Muhammed Halitoğlu: “Düğünümü Erteledim”

Olayın ardından açıklama yapan Muhammed Halitoğlu, düğün hazırlıkları için Ankara’dan Kars’a geldiğini ve saldırı nedeniyle düğününü ertelemek zorunda kaldığını belirtti. Halitoğlu, “Bugün düğünüm vardı, ancak bu olay nedeniyle düğünü erteledik. Saldırının siyasi nedenlerle yapıldığını düşünüyorum. Bilerek bu saldırı yapıldı” ifadelerini kullandı.

Harun Çalkın Polise Teslim Oldu

Saldırıyı gerçekleştiren Harun Çalkın, olay sonrası silahıyla birlikte polise teslim oldu. Çalkın, verdiği ifadede Halitoğlu’nun ailesine hakaret ettiğini iddia etti. Olay yerel medyada yeterince yer bulmasa da, Halitoğlu’nun açıklamalarıyla birlikte saldırı Türkiye genelinde gündeme oturdu.