Ortahisar Belediye Başkanı Ahmet Kaya, Trabzon’un siyaset sahnesinde önemli bir yer edinmiş bir isimdir. Makina mühendisliği eğitimini tamamladıktan sonra siyasete yönelen Kaya, CHP bünyesinde Trabzon Milletvekilliği yapmış ve 2024 yerel seçimlerinde Ortahisar Belediye Başkanı olarak göreve gelmiştir.

Ahmet Kaya Kimdir? Ortahisar Belediye Başkanı ve Siyasi Kariyeri
Son dönemde siyasette dikkat çeken isimlerden biri olan Ahmet Kaya, özellikle Ortahisar Belediye Başkanı olarak önemli görevler üstleniyor. Peki, Ahmet Kaya kimdir, kaç yaşındadır ve nerelidir? İşte detaylı biyografisi ve siyasi hayatı!

Ahmet Kaya’nın Hayatı ve Eğitimi
Ahmet Kaya, 1971 yılında Trabzon'un Ortahisar ilçesine bağlı Yeşilbük Köyü'nde doğdu. Çocukluğu Trabzon'da geçti ve eğitim hayatına burada başladı. İlk, orta ve lise öğrenimini Trabzon’da tamamladıktan sonra, 1994 yılında Karadeniz Teknik Üniversitesi (KTÜ) Mühendislik Mimarlık Fakültesi Makina Mühendisliği Bölümü'nden mezun oldu. Üniversite öğreniminin ardından Kastamonu Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü Siyaset Bilimi ve Kamu Yönetimi Bölümü'nde yüksek lisans yaptı.

Evli ve iki çocuk babasıdır. Ayrıca, çeşitli dönemlerde Atatürkçü Düşünce Derneği Trabzon Şube Başkanlığı ve TMMOB Makine Mühendisleri Odası Trabzon Şube Yönetim Kurulu Üyeliği gibi görevlerde bulundu. Şu anda Trabzonspor Kongre Üyesidir ve Makine Mühendisliği ile A Sınıfı İş Güvenliği Uzmanlığı yapmaktadır.

Siyasi Kariyeri
Ahmet Kaya, aktif siyasi hayatına 1987 yılında SHP Trabzon İl Gençlik Kolları Yönetim Kurulu Üyeliği ile başladı. Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) çatısı altında, Trabzon Merkez İlçe Başkan Yardımcılığı ve CHP Trabzon İl Başkan Yardımcılığı görevlerinde bulundu. 2011 genel seçimlerinde CHP’den milletvekili adayı oldu.

Kaya, CHP Trabzon Merkez İlçe Başkanlığına seçildikten sonra, Ortahisar Belediye Başkanı olarak görev yaptı. 27. Dönem milletvekilliği seçimlerinde CHP Trabzon Milletvekili seçildi ve 2018-2023 yılları arasında TBMM’de görev yaptı. TBMM Kamu İktisadi Teşebbüsleri Komisyonu Üyesi olarak da görevde bulundu.

Siyah Kalp dizisi konusu nedir? Siyah Kalp dizisi gerçek hikaye mi? Siyah Kalp dizisi konusu nedir? Siyah Kalp dizisi gerçek hikaye mi?

31 Mart Mahalli İdareler seçimlerinde Ortahisar'da oyların %49.68'ini alarak Ortahisar Belediye Başkanı seçildi ve 5 Nisan 2024 tarihinde mazbatasını aldı. Başkan Kaya, halkçı belediyecilik anlayışıyla Ortahisar'ın her bir vatandaşına adil, huzurlu, temiz ve yaşam dolu bir şehir yaşamı sunmayı hedefliyor.

TBMM Futbol Takımı ve Başarılar
Milletvekilliği süresince TBMM Futbol Takımı’nda da görev aldı. Türkiye Büyük Millet Meclisi'nin 100. yılı dolayısıyla Romanya'da düzenlenen Parlamenterler Turnuvası'nda, Türkiye’nin ikinci olarak büyük bir başarı sağladığı turnuvada Ahmet Kaya'nın katkıları önemli bir yer tuttu.