Evde pratik ve lezzetli bir tatlı yapmaya ne dersiniz? Kıbrıs tatlısı ile sofralarınız şenlenecek, tarifimizle her adımı kolayca uygulayabileceksiniz.

Şerbetli tatlılar arasında özel bir yere sahip olan Kıbrıs tatlısı, misafirlerinizi mest edecek! İşte adım adım pratik yapılışı...

Sütlü ve şerbetli tatlıların en güzeli olan Kıbrıs tatlısını evde yapmak hiç bu kadar kolay olmamıştı! Başlayalım mı?

MALZEMELER

1 su bardağı ceviz içi
1 su bardağı Hindistan cevizi
1 paket kabartma tozu
1 su bardağı galeta unu
3 tane yumurta
1 çay bardağı sıvı yağ
1 çay bardağı şeker

Kreması için gerekli malzemeler;

1 su bardağı nişasta
1 paket vanilya
1 kilo süt
1 paket beyaz kremşanti
1 çay bardağı şeker

Şerbeti için gerekli olan malzemeler;

2-3 damla limon suyu
1 buçuk su bardağı şeker
2 su bardağı su

TARİF

Tatlının yapımına, ilk olarak şerbeti yapmakla başlanır. Kıbrıs tatlısının şerbetinin kıvamı, olukça önemlidir. Tatlının hamurlaşmaması ve ağızda dağılması için, şerbetin belirlenen süre içinde kaynatılması ve tamamen soğutulması gerekir. Bunun için Bir tencerenin içerisine su ve şeker konularak karıştırılır ve kaynamaya bırakılır.
Kaynamaya başlayan şerbet, ara sıra karıştırılarak yaklaşık 5 dakika kadar daha kaynatılır ve limon suyu eklenerek ocaktan alınıp, soğumaya bırakılır. Tatlının hamurunu yapmak için ise karıştırma kabının içerisine yumurtalar kırılır ve şeker ilave edilerek, iyice çırpılır.
Sıvı yağ, ceviz içi, Hindistan cevizi, vanilya, kabartma tozu ve galeta unu konularak iyice çırpılır. Hazırlanan kek karışımı, fırın ısısına dayanıklı bir cam tepsinin içine boşaltılır. 180 derecede önceden ısıtılmış fırında, yaklaşık 30-35 dakika pişirilir ve fırından çıkarılıp ilk sıcağı gitmesi için bekletilir.
Soğuyan şerbet, kekin üzerine eşit şekilde dökülür. Yine kreması için bir tencerenin içerisine süt dökülür ve içine nişasta ile şeker ilave edilerek karıştırılır. Muhallebi kıvamına gelen krema ocaktan alınır ve içine vanilya eklenerek karıştırılır. 2-3 dakika ılıması için bekletildikten sonra, içerisine kremşanti eklenir ve çırpıcıyla iyice çırpılır.
Krema, tatlının her yüzeyine gelecek şekilde dökülür ve üzeri spatulayla düzeltilir. En son üzerine Hindistan cevizi serpilir ve soğuması için buzdolabında bekletildikten sonra servis edilir.

MasterChef Lahmacun tarifi: Çıtır çıtır Lahmacun nasıl yapılır? MasterChef Lahmacun tarifi: Çıtır çıtır Lahmacun nasıl yapılır?

Kıbrıs tatlısı, herkesin seveceği, ağızda dağılan yapısıyla unutulmaz tatlılar arasında yerini alacak. Bu tarif ile siz de evinizde kolayca harikalar yaratabilir, özel günlerinizde bu lezzeti misafirlerinize sunabilirsiniz. Deneyin ve tatlı sofralarınıza yeni bir soluk getirin!