Şekerpare, her zaman sevilen geleneksel bir tatlıdır. Bu kolay tarif ile evde şekerpare yapmak artık çok daha pratik. İşte lezzetli şekerpare tatlısı için gerekenler ve yapılışı...

Masterchef'ten sofralara: Ağızda dağılan Boşnak Mantısı nasıl yapılır? Masterchef'ten sofralara: Ağızda dağılan Boşnak Mantısı nasıl yapılır?

Misafirleriniz için enfes bir tatlı hazırlamak istiyorsanız, şekerpare tatlısı mükemmel bir seçenek. Bu tarif, herkesin beğenisini kazanacak. İşte adım adım şekerpare tatlısı yapımı...

Ev yapımı şekerpare tatlısı, çay saatlerinizin vazgeçilmezi olacak. Hem kolay hem de ağızda eriyen bir lezzet. İşte en iyi şekerpare tatlısı tarifi ve püf noktaları...

Şekerpare Tatlısı Tarifi

Malzemeler

Hamuru İçin;

250 gram tereyağı
2 çay bardağı irmik
2 adet yumurta (birinin sarısı üzerine sürülecek)
Yarım çay kaşığı kabartma tozu
Yarım çay kaşığı karbonat
1,5 çay bardağı pudra şekeri
1 paket vanilya
3,5 su bardağı un

Şerbeti İçin;

4 su bardağı toz şeker
4 su bardağı su (800 ml)
Birkaç damla limon suyu

Şekerpare Tatlısı Tarifi

Şekerparenin şerbeti için uygun bir tencereye toz şekeri alalım. Üzerine suyu ilave ederek şöyle bir karıştıralım.
Kaynamaya başladıktan sonra ocağı orta ateşe alarak 6-7 dakika boyunca kaynatalım.
Ardından birkaç damla limon suyunu ekleyip bu şekilde de 2 dakika kaynattıktan sonra şerbeti ocaktan alalım.
Hamur için oda sıcaklığında tereyağı, birinin sarısını üzeri için ayırdığımız yumurta, irmik, pudra şekeri, vanilya, karbonat, kabartma tozu ve unun bir kısmını ilave ederek yoğurmaya başlayalım.
Hamur ele yapışmayan bir kıvam alıncaya kadar un eklemeye devam edelim.
Şekillendirmek için hamurdan bir parça koparıp önce elimizle yuvarlayalım.
Ardından üzerine hafifçe bastırdıktan sonra uç kısımlarını sivrileştirelim.
Hazırladığımız şekerpareleri fırın tepsisine aralıklı olarak dizelim.
Ardından üzerlerine hamuru hazırlarken ayırdığımız yumurta sarısını bir fırça yardımıyla sürelim.
Fırına vermeden önce çatalın arka kısmıyla tatlıların üzerini çizerek son şeklini verelim.
Şekerparelerimizi önceden ısıttığımız 180 derece fırında üzerleri güzelce kızarıncaya kadar yaklaşık 30 dakika pişirelim.
Sürenin sonunda fırından aldığımız sıcak şekerpareleri bir borcama aktaralım.
Üzerlerine soğuyan şerbeti gezdirelim. Tatlılarımızı bu şekilde birkaç saat dinlenmeye bırakalım.
Şerbetini güzelce çeken şekerpareleri dilediğiniz gibi süsledikten sonra servis edebilirsiniz. Afiyet olsun!

Bu kolay ve lezzetli şekerpare tatlısı tarifiyle, tatlı anların keyfini çıkarabilirsiniz. Hem pratik hem de lezzetli olan bu tatlı, herkesin favorisi olacak. Tarifi deneyin ve bu eşsiz tatlıyı sevdiklerinizle paylaşın. Afiyet olsun!