Topsakal, yüzme tutkusunu yıllardır sürdürüyor ve her gün ortalama 1 saat boyunca Karadeniz’in hırçın sularında yüzüyor. Ancak, denizde uzağa gittiğini gören vatandaşlar, boğulma tehlikesi olduğunu düşünerek 112'yi arıyor ve kolluk kuvvetleri harekete geçiyor. Topsakal, “Bu telefon açanlar yüzünden buraya sahil güvenlik, polis ve sağlık ekipleri geliyor. Milleti meşgul ediyorlar,” diyerek durumun ciddiyetini vurguladı.

Nurettin Topsakal’ın Yüzme Tutkusu

Hitit eserleri Güney Kore’de sergilenecek Hitit eserleri Güney Kore’de sergilenecek

10 yaşından beri yüzdüğünü belirten Nurettin Topsakal, “Yıllardan beridir yüzerim. Herhangi bir kaza bela geçirmedim. Burada yazlığımız var. Mayıs ayında gelir ve yüzmeye başlarım. Sabah 06.00'da uyanırım ve rüzgarın esintisine göre yüzmeye başlarım. Ben 83 yaşına girdim ve sahil kenarında büyüdüm. Devamlı yüzdüğüm için Çorum, Amasya, Tokat, Ordu gibi illerden gelen yerli turistlerimiz beni görüyor. İnsanlar zannediyor ki açıklarda boğulan bir insan var. Öyle söylüyorlar,” dedi.

“Denizde Uzağa Giden İnsanlar İçin 112'yi Aramayın”

Topsakal, denizde uzaklara giden insanların hemen boğulduğu düşüncesinin yanlış olduğunu belirterek, “Millet kramp girmeyi boğucu veya öldürücü zannediyor. Halbuki denizde o kramp da geçiyor. Kollarımı uzattığım zaman denizde kramp geçiyor. Denizde uzağa giden insanlar için 112'yi aramamalarını tavsiye ediyorum,” dedi.