Tokat'ta yaşayan emekli Bülent İçmez, 16 yıldır hobi olarak sebze yetiştiriyor. İçmez’in serasında yetiştirdiği pembe renkli domatesler, boyutları, lezzetleri ve farklı renkleri ile dikkat çekiyor.

Hudut Kartalları geçit vermedi! Hudut Kartalları geçit vermedi!

İçmez, bu özel domates çeşidini Amerika'dan bir arkadaşının getirdiği tohumları kullanarak serasında yetiştiriyor. Türkiye'de çok az kişi tarafından bilinen bu domates çeşidi, aroması ve büyük boyutuyla öne çıkıyor.

Bülent İçmez, "Bu domates çeşidinin aroması çok güzel. Sabah kahvaltısının yanı sıra menemeni harika oluyor. Sırık domateslerin içi yeşil çıkar, sert olur. Ama bunda öyle bir olay yok." dedi.
Bu özel domatesin kilosu yaklaşık 1 kilograma geliyor.

Domatesin bu özelliğinin vatandaşlar tarafından da ilgiyle karşılandığını belirten İçmez, “Vatandaş bu domatesten 2 tane aldığı zaman evde yemek ihtiyacını karşılar. Salatasını yapar, yemeğini yapar. Zaten bunun tadını aldıktan sonra diğer domatesleri hiç yemezler. Diğer domatesleri yeşil çıkıyor domates. Çok sert oluyor. Bunun kabuğu çok incedir” diye konuştu.

 Domates satmıyor

 Pembe domatesler, hem farklı bir görüntü sunuyor hem de tatlarıyla sofraları renklendiriyor. Ama bu domatesten almak isteyenleri üzecek haber "domates" satmıyor. Kendi ailesi ve yakınlarına yetecek kadar üretim yapan İçmez, serayı gezip tohum almak isteyenlere yardımcı oluyor.