Ev almanın zorlaştığı şu günlerde, Ziraat Bankası'ndan ev sahibi olmak isteyenlere muhteşem bir kampanya geliyor. İşte ortak ödeme yöntemiyle ev sahibi olmanın detayları.

Kocaeli Büyükşehir Zabıtası görevde okul önleri güvende Kocaeli Büyükşehir Zabıtası görevde okul önleri güvende

Konut kredisi fiyatları artmaya devam ederken Ziraat Bankası'ndan ev almak isteyenlere muhteşem fırsat geliyor. İşte ayrıntılar..

Yükselen konut fiyatları ve  yüksek faiz oranları nedeniyle ev sahibi olmak zorlaştı. Ziraat Bankası ise kampanyasıyla ev sahibi olmak isteyen herkesin dikkatini çekti. Ortak konut kredisi kampanyası, birden fazla kişinin gelir beyanıyla kredi çekmesine olanak tanıyor. Böylece, bireysel olarak altından kalkılamayacak tutarlar, ortak ödeme yöntemiyle yönetilebilir hale geliyor.

ORTAK ÖDEME YÖNTEMİ

Örneğin, 1.1 milyon TL tutarındaki 120 ay vadeli bir konut kredisinin aylık ödemesi, bireysel olarak 39.000 TL iken, beş kişinin ortak ödemesi durumunda kişi başına düşen aylık taksit 7 bin 800 TL oluyor.

BAŞVURU ŞARTLARI

Başvuru yapabilmek için en az iki, en fazla beş kişinin düzenli gelir beyanında bulunması gerekiyor. Kredinin çekileceği konut, SPK lisanslı ekspertiz firmalarınca değerlenerek kredi tutarı belirleniyor. Ayrıca krediye konu olan gayrimenkul üzerine ipotek tesis ediliyor ve gerek görüldüğünde ek teminat istenebiliyor.

Ortak konut kredisi başvurusunda, her bir ortak için düzenli gelir belgesi sunulması şart. Ev sahibi olmak isteyenler için ortak konut kredisi, finansal yükü paylaşarak daha rahat ödeme imkanı amaçlanıyor.