Osmancık’ta öğretmenlik yaptığı dönemde ilçe hakkında araştırmalar yaparak Koyunbaba Menakıpnameleri ile ilçeye özgü ninnileri derleyen ve daha sonra kitaplaştıran Doç. Dr. Gürel, Osmancık Kaymakamlığının daveti üzerine “Dünden Yarına Osmancık” konulu konferans verdi.


Gürel, Öğretmen Evi Çok Amaçlı Salonunda düzenlenen konferansta Osmancık’ın tarih, kültür ve sanattaki yerinin yanı sıra Koyunbaba, Akşemsettin, Baltacı Mehmet Paşa gibi tarihi kişilikler ile Osmancıklı şairler hakkında bilgiler verdi.
Osmancık’ın isim kaynağı konusunda da açıklamalarda bulunan Gürel, 1071 Malazgirt Zaferiyle birlikte Osmancık ve çevresinin Danişmentliler tarafından fethedildiğine işaret etti.


“TÜRKLER 1071’DEN ÖNCE ANADOLU’DAYDI”
“Yalnızca bize anlatılan resmi tarih üzerinden okuma yaparsak pek çok şeyi doğru anlamayız” diyen Gürel şu ifadeleri kullandı. “Çünkü resmi tarih bazı şeyleri gölgede bırakıyor. Desek ki ‘Anadolu’ya Türkler ne zaman girdi?’ İstisnasız hepimiz 1071 Malazgirt diyeceğiz. Bu resmi tarih. Peki, milli olan ne söylüyor, hakikat ne diyor? 1071’de Anadolu’ya geldik derseniz, 1300’lü yıllarda Osmanlıyla Balkanlara çıktık derseniz, pek çok problemi anlamamış ve problemin sağlıklı reçetelerini de yazmış olamazsınız. Türkler Anadolu’ya 1071’de girmediler. Milattan önce 700 yılında Türklerin kurduğu devletin başkenti Anadolu’da Sinop’tur.”

Vali Çalgan, Çorum Cumhuriyet Başsavcısı ve Mahkeme başkanlarıyla görüştü Vali Çalgan, Çorum Cumhuriyet Başsavcısı ve Mahkeme başkanlarıyla görüştü