Eğitim

YKS 2024 tercih kılavuzu yayınlandı! İşte mutlaka bilinmesi gereken 10 soruda 2024-YKS tercihleri

2024-YKS sonuçları açıklandı ve üniversite adayları için tercih süreci başladı. Bu yıl üniversitelerde yapay zeka, dijitalleşme ve büyük veri gibi yeni bölümler açıldı. Toplamda 1 milyon 58 bin 345 kontenjanın bulunduğu üniversitelerde adaylar, tercihlerini 25 Temmuz-2 Ağustos tarihleri arasında yapabilecekler. Adayların tercih sürecinde dikkat etmeleri gerekenler ve yeni açılan bölümler hakkında detaylar haberimizde.

Abone Ol

Yükseköğretim Kurumları Sınavı (2024-YKS) sonuçlarının dün açıklanmasının ardından üniversite adayları, bu yıl ilk kez açılan yapay zeka, yapay zeka çözümleri, dijitalleşme ve büyük veri alanlarıyla ilgili bölümleri de tercih edebilecek.

{ "vars": { "GA4_MEASUREMENT_ID": "G-FCFPDN57CE", "GA4_ENDPOINT_HOSTNAME": "www.google-analytics.com", "GOOGLE_CONSENT_ENABLED": false, "WEBVITALS_TRACKING": true, "PERFORMANCE_TIMING_TRACKING": true, "DEFAULT_PAGEVIEW_ENABLED": true, "SEND_DOUBLECLICK_BEACON": false, "DISABLE_REGIONAL_DATA_COLLECTION": false, "ENHANCED_MEASUREMENT_SCROLL": false } }