Soğuk kış günlerinde, yılbaşı sofralarınızı ısıtacak tarçınlı kurabiye tarifi ile tanışmaya hazır mısınız? Hem lezzetli hem de kolay bu tarif, sevdiklerinize özel bir lezzet sunacak.

Yılbaşı gecesi için mükemmel bir tatlı arayışındaysanız, tarçınlı kurabiye tam size göre! Bu pratik ve lezzetli tarifle, evde kolayca harika kurabiyeler yapabilirsiniz.

Yılbaşının en güzel yanlarından biri de evde yapılan özel tatlılar. İşte, yılbaşı sofralarınızı renklendirecek ve sevdiklerinize özel bir lezzet sunacak tarçınlı kurabiye tarifi!

Misafirlerinizi şaşırtacak Katmer Poğaça yapımı! Pratik ve lezzetli Misafirlerinizi şaşırtacak Katmer Poğaça yapımı! Pratik ve lezzetli

PRATİK YILBAŞI KURABİYESİ TARİFİ

MALZEMELER

125 gr oda sıcaklığında tereyağ
1/2 (yarım) su bardağı pekmez
1/2 (yarım) su bardağı pudra şekeri
1 yumurta (oda sıcaklığında)
1 paket vanilya
1 çay kaşığı kabartma tozu
1 tatlı kaşığı tarçın
İsteğe bağlı 1 çay kaşığı zencefil
3 su bardağı un (az gelirse bir miktar un ekleyebilirsiniz)

Süsleme İçin;

Glazür
Pudra şekeri

TARİF

Tereyağ, pekmez, pudra şekeri ve yumurtayı iyice karıştırın. Unun bir kısmını ekleyip yoğurmaya başlayın. Sonrasında bir miktar daha un ekleyin ve tarçın, eğer kullanacaksanız zencefil, vanilya ve kabartma tozu da ilave edip yoğurmaya devam edin.
Kalan unu kontrollü bir şekilde ekleyin. Yoğurulan hamuru 1 saat kadar buzdolabında bekleyin.
Ardından tezgaha yağlı kağıt serin ve hamuru yağlı kağıda koyun. Üzerine yeniden yağlı kağıt serip merdane ile açın.
Açılan hamurları kalıplarla kesin ve yağlı kağıt serdiğiniz tepsiye alın. 170 derece fırında 10-12 dakika pişirin.
Kurabiyeleri fırından aldıktan sonra üzerine isterseniz glazürle süsleme yapabilirsiniz. Ya da soğuduğunda pudra şekeri serpebilirsiniz.

Yılbaşı sofralarınız için hem pratik hem de lezzetli bir seçenek olan tarçınlı kurabiye, bu özel geceye tat katacak. Bu kolay tarifi deneyerek, sevdiklerinizle birlikte lezzetli anlar yaşayabilirsiniz. Yılbaşı gecesinde eviniz tarçın kokusuyla dolsun, sofralarınız şenlikle dolsun. Şimdiden hepinize mutlu yıllar ve afiyet olsun!