Valiler Kararnamesi ile 16 ilin valisi değiştirildi ve Birol Ekici, Şırnak Valisi olarak atandı. Resmi Gazete'de yayımlanan Cumhurbaşkanlığı Kararnamesi ile bu önemli göreve getirilen Ekici, uzun yıllar kamu hizmetinde bulunmuş bir isimdir. Peki, Birol Ekici kimdir, nereli ve kaç yaşında? İşte Şırnak Valisi Birol Ekici’nin hayatı ve biyografisi...

Birol Ekici Kimdir?

Birol Ekici, 1969 yılında Antalya'nın Kaş ilçesinde doğdu. Kamu yönetiminde önemli görevlerde bulunan Ekici, eğitim hayatını Ankara Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi’nde tamamladı. Mezuniyetinin ardından kamu görevine Sayıştay’da denetçi yardımcısı olarak başladı ve kariyerini kaymakamlık, genel sekreterlik ve müsteşar yardımcılığı gibi birçok önemli pozisyonda sürdürdü.

Birol Ekici’nin Eğitim Hayatı

İstanbullulara AKOM'dan uyarı! İstanbullulara AKOM'dan uyarı!

Ekici, kamu yönetimi ve maliye teorisi alanlarında yüksek lisans ve doktora derecelerine sahip. Ayrıca kentleşme ve çevre sorunları üzerine de doktora yapmış olup, Kamu Yönetimi alanında doçent unvanı taşımaktadır. İyi derecede İngilizce bilen Ekici, akademik bilgilerini idari deneyimleriyle birleştirerek kamu yönetiminde önemli katkılarda bulunmuştur.

Birol Ekici'nin Kariyeri

Birol Ekici’nin kariyeri boyunca üstlendiği görevler şunlardır:

Sayıştay'da denetçi yardımcılığı.
Çobanlar, Nurhak, Keles ve Kâhta ilçelerinde kaymakamlık.
İçişleri Bakanlığı’nda personel şube müdürlüğü, mülkiye başmüfettişliği.
Başbakanlık İdareyi Geliştirme Başkanlığı’nda görev.
Antalya İl Özel İdaresi’nde genel sekreterlik.
Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı’nda strateji geliştirme başkanlığı, bakanlık müşavirliği, müsteşar yardımcılığı.
Antalya Büyükşehir Belediyesi ve Türkiye Belediyeler Birliği'nde genel sekreterlik.
Ekici, 2022 yılında Kırklareli Valiliği görevine atanmış ve başarılı çalışmalarıyla dikkat çekmiştir. 2024 yılında ise Cumhurbaşkanlığı kararnamesiyle Şırnak Valiliği’ne atandı.

Birol Ekici’nin Şırnak Valisi Olarak Göreve Başlaması

Birol Ekici, Şırnak Valiliği’ne atanmasının ardından sosyal medya hesabından bir açıklama yaparak şu ifadeleri kullandı:
"Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın tensipleriyle Şırnak ilimize Vali olarak atanmış bulunmaktayım. Şahsımı bu göreve layık gören Sayın Cumhurbaşkanımıza ve İçişleri Bakanımız Sayın Ali Yerlikaya'ya saygı ve şükranlarımı arz ediyorum."