Ev yapımı tuzlu kurabiye her zaman favoridir, ama bayatlamayan bir tarif ile çok daha özel! İşte adım adım tuzlu kurabiye yapımı.

Çıtır çıtır ve bayatlamayan tuzlu kurabiye yapmanın sırları bu reçetede gizli. Bu basit adımları takip ederek mükemmel sonuçlar elde edebilirsiniz.

Aksaray’da taşlı sopalı kavga kamerada: 1’i ağır 4 yaralı Aksaray’da taşlı sopalı kavga kamerada: 1’i ağır 4 yaralı

Tuzlu kurabiye, çayın yanında en çok tercih edilen atıştırmalıklardan biridir. Bayatlamayan bu tarif ile kurabiyeleriniz her zaman taze kalacak.

Bayatlamayan Tuzlu Kurabiye Tarifi için Malzemeler

125 gr tereyağı veya margarin
yarım çay bardağı sıvı yağ
1 yumurta (akı içine sarısı üzerine sürülecek)
1 tatlı kaşığı sirke
1 tatlı kaşığı tuz
1 yemek kaşığı şeker
1 paket kabartma tozu
2,5 - 3 su bardağı un

üzeri için;

yumurta sarısı
çörek otu
susam

Bayatlamayan Tuzlu Kurabiye Nasıl Yapılır?

Tereyağı veya margarini oda sıcaklığında yumuşatın ve yoğurma kabına alın. Üzerine sıvı yağı, sirkeyi, tuzu ve şekeri ekleyip karıştırın.
Kabartma tozu hariç unu kontrollü bir şekilde ekleyerek yumuşak bir hamur elde edin.
Hamuru dörde bölün. Bir parçayı alıp tezgahın veya masanın üzerine alın ve elinizle silindir şeklinde yuvarlayın.
Üzerine elinizle bastırarak düzleyin ve bıçak ile baklava dilimi şeklinde kesin.
Yağlı kağıt serili tepsiye dizin. Üzerlerine yumurta sarısı sürüp çörek otu ve susam serpin.
180 derece önceden ısıtılmış fırında 30 dakika pişirin.
Fırından çıkardıktan sonra servis yapabilirsiniz.
bayatlamayan tuzlu kurabiye tarifi, tuzlu atıştırmalık arayan herkes için mükemmel bir seçenektir. Uzun süre taze kalmasıyla öne çıkan bu kurabiyeler, çay saatlerinizin de yıldızı olacak. Şimdi malzemelerinizi hazırlayın ve bu eşsiz lezzeti deneyimleyin. Afiyet olsun!