Masterchef'ten sofralara: Ağızda dağılan Boşnak Mantısı nasıl yapılır? Masterchef'ten sofralara: Ağızda dağılan Boşnak Mantısı nasıl yapılır?

Limon ve portakal kabuklarıyla lezzet ve sağlık dolu bir limonata tarifi sunuyoruz. Mide rahatsızlıklarını giderip sindirimi rahatlatıyor. Tarifi deneyin!

MALZEMELER

7 limon
2 portakal
İşaret parmağı kadar bir kök taze zencefil
1 su bardağı toz şeker ( 300gr )
2 şişe maden suyu sodası ( 500 ml )

YAPILIŞI
Portakal ve limonun kabuklarını soyma bıçağıyla beyaz kabuklarını almamaya çalışarak soyun.
Portakal ve limonun süngerimsi kabuklarını iyice soyup temizleyin.
Taze zencefilin kabuğunu soyalım.
Limon ve portakalın soyduğumuz renkli kabuklarının üzerini geçecek kadar kaynar su ekleyip biraz karıştıralım.
Kabuklar suda beklerken zencefil, portakal ve limonları doğrayalım derin bir kabın içine alalım.
Şekerimizi ilave edip blenderdan geçirelim.
Bu tarifin en önemli püf noktası soda. Blender işlemi bitince iki şişe maden suyu sodasını karışıma ekleyip güzelce karıştıralım.

Limonata karışımımız hazır

Buz dolabına kaldıralım. Benim tavsiye ettiğim, ideal bekleme süresi buzdolabında en az 8-10 saat en fazla 2 gündür.
Hemen yapıp içmek istiyorsanız 2-3 saat bekletip yapabilirsiniz. Ölçüyü 2-3 katı yapıp bir kısmını hemen süzer bir kısmını yarına, ertesi güne bırakabilirsiniz.