Reyhanın şifalı ve ferahlatıcı özelliklerini keşfedin! Bu kolay ve lezzetli reyhan şerbeti tarifiyle yaz sıcaklarını geride bırakın. Sağlık ve lezzeti bir arada deneyimleyin.

REYHAN ŞERBETİ TARİFİ İÇİN MALZEMELER
2 demet taze reyhan

Balkanların enfes yemeği: MasterChef Patatnik tarifi Balkanların enfes yemeği: MasterChef Patatnik tarifi

1,5 su bardağı toz şeker

4 litre sıcak su

1 adet limonun suyu

2 adet çubuk tarçın

8 adet karanfil

PÜF NOKTASI

Taze reyhanın miktarı ortalama olarak belirtilmiştir, satılan marketlerde değişiklik gösterebilir. Reyhan miktarını arttırabilirsiniz.

REYHAN ŞERBETİ NASIL YAPILIR? 

-Taze reyhanları şekerle birlikte bir kaba alın.

-3-4 dakika ovun.

-Hazırladığınız harcı derin bir tencereye aktarın

-Üzerine sıcak su, tarçın çubuğu, karanfil, limon suyunu ekleyip karıştırın.

-Karışımı soğuyana kadar oda sıcaklığında bekletin.

-Servis etmeden önce süzdürün ve servis esnasında bol buzla birlikte servis edin. Afiyet olsun!