Çikolata ve krem şantiyle hazırlanan parfe, yaz aylarının vazgeçilmez tatlıları arasında. Bu tarifle, çikolatanın serinletici ve kremsi lezzetini bir arada sunuyoruz.

Misafirlerinizi şaşırtacak Katmer Poğaça yapımı! Pratik ve lezzetli Misafirlerinizi şaşırtacak Katmer Poğaça yapımı! Pratik ve lezzetli

Misafirlerinize sunabileceğiniz şık ve lezzetli bir tatlı arıyorsanız, çikolatalı parfe ideal bir seçenek. Bu rehber, adım adım çikolatalı parfe yapımını gösteriyor.

Çikolatalı parfe, yaz aylarında tatlı ihtiyacınızı karşılayacak en iyi seçeneklerden biri. İster özel bir gün için ister günlük bir tatlı olarak, bu tarif her zaman imdadınıza yetişiyor.

ÇİKOLATALI PARFE TARİFİ

Malzemeler

2 paket toz krem şanti
1 su bardağı soğuk süt
2 adet yumurta
3 yemek kaşığı toz şeker
2 yemek kaşığı kakao
1 paket petibör bisküvi
1 paket vanilya

Üzeri için:

2 tepeleme yemek kaşığı toz çikolata sosu
1 su bardağı süt

Yapılışı

2 paket toz krem şanti ile 1 su bardağı soğuk sütü mikserle koyulaşıp traş köpüğü kıvamına gelene dek çırpın.
Başka bir kapta yumurtaları, toz şekeri, vanilyayı ve kakaoyu güzelce çırpın.
Hazırladığınız krem şantiyi de ekledikten sonra güzelce karıştırın ve bisküvileri için elinizle iri iri kırıp, tekrar karıştırın.
Baton bir kek kalıbının içini streç filme kaplayın.
Hazırladığınız parfe karışımını içine boşaltıp, üstünü de streç filmle sardıktan sonra buzluğa kaldırıp en az bir gece dondurun.
Servisten önce çikolata sosu için sütü ve toz çikolata sosunu bir küçük tencereye alıp, kaynayana dek pişirin ve ardından altını kapatıp, kabuk tutmaması için ara ara karıştırarak oda ısısına gelene dek soğutun.
Servis edeceğiniz zaman parfeyi buzluktan çıkartın ve bir servis tabağına alıp, streç filmi çıkartın
Soğumuş olan çikolata sosunu üstüne gezdirin ve dilimleyerek servis edin.

Bu enfes çikolatalı parfe tarifi ile yaz günlerinizi tatlandırın! Kolay malzemeler ve pratik adımlarla, kısa sürede harika bir tatlı hazırlayabilirsiniz. Deneyin ve bu lezzetli serinliğin keyfini çıkarın!