Microsoft, Windows 11 kullanıcılarına müjdeli bir haberle geldi! Şirket, AB düzenlemelerine uyum kapsamında, kullanıcılara Microsoft Edge ve Bing gibi önceden yüklenmiş uygulamaları kaldırma özgürlüğü tanıyacak bir güncelleme duyurdu.
Microsoft, Windows 11 kullanıcılarının AB düzenlemelerine uyum sağlamak amacıyla önemli bir adım atarak, kullanıcılara Edge ve Bing gibi önceden yüklenmiş uygulamaları kaldırma imkanı tanıyacak bir güncelleme duyurdu.

Çorum’un genç mühendisleri TEKNOFEST’te “En İyi Sunum” ödülünü kazandı! Çorum’un genç mühendisleri TEKNOFEST’te “En İyi Sunum” ödülünü kazandı!

Microsoft, Windows 11 kullanıcılarının AB düzenlemelerine uyum sağlamak amacıyla önemli bir değişiklik duyurdu. Yapılan açıklamaya göre, kullanıcılar artık Microsoft Edge tarayıcısı gibi önceden paketlenmiş uygulamaları devre dışı bırakabilecek ve kaldırabilecekler.

Bu değişiklik, şirketin AB'nin Dijital Piyasalar Yasası'na (DMA) uymayı hedefliyor. Microsoft, Windows 11 kullanıcılarının bu güncellemeleri "önümüzdeki birkaç hafta içinde Sürüm Önizlemesindeki cihazlara kademeli olarak yayılacak şekilde" alacaklarını belirtti. Aynı değişikliklerin Windows 10 kullanıcıları için de "ileri bir tarihte" Sürüm Önizleme Kanalında mevcut olacağı açıklandı.

Bu güncelleme ile birlikte kullanıcılar, Windows Arama panelinden Bing'i kaldırabilecekler ve Widget Panosuna yapılacak bir güncelleme, Microsoft Haber akışını ve reklamlarını kapatma imkanı sunacak.

Microsoft'un bu hamlesi, şirketin AB düzenleyicileriyle olan son çekişmeleri takip ediyor. Özellikle Teams'in yazılım paketlerinde paketlenmesine ilişkin soruşturmanın ardından, Microsoft'un Teams'i AB müşterileri için Microsoft 365 ve Office 365 üretkenlik paketlerinden ayırma planlarına dair açıklamalar yapmıştı.

Dijital Piyasalar Yasası, AB'nin dijital ekonomisinde adaleti ve rekabeti geliştirmeyi amaçlayan kapsamlı bir mevzuat olarak öne çıkıyor. DMA, büyük teknoloji şirketlerinin potansiyel rekabet karşıtı uygulamalar açısından incelenmesini sağlayacak önemli bir düzenleme olarak kabul ediliyor.