TFF heyeti Külliye'de TFF heyeti Külliye'de

Samet Turgut'un modifiye ettiği Tofaş-Şahin, 450 bin TL fiyatıyla ve 310 beygir gücüyle dikkat çekiyor. 

Tokat Sanayisinde çalışan Samet Turgut aracının eşi benzeri olmadığını belirtirken fiyatının ise 450 bin tl olduğunu söyledi.

Son yıllarda bir akım haline dönüşen Tofaş-Şahin model araçlar bazen yollarda sürüş keyfi için kullanılırken bazende eğlence için kullanılıyor. Kimi gözü gibi bakarken kimide evladı gibi yaklaşıyor. Çeşitli bakım yapılan bu araçlar ise fiyatları ile de şaşırtıyor. 

Tokat Sanayisinde Mobilya Montajcısı olarak çalışan Samet Turgut 1994 model Tofaş-Şahin'e Ekstra BM ve 7.45 garnet turbo yaptırarak eşi benzeri olmaz kıldı. Samet Turgut aracını satmayı düşünmediğini, satış fiyatının ise 450 bin tl olduğunu belirtti. Bu aracın eşi benzeri olmadığını vurgulayan Samet Turgut 2020 model bir Volkswagen araca fark atacağını, Tokat’ta namlı bir araç olduğunu, çeşitli fuarlardan ödül aldığını söyledi. Samet Turgut"Biz 400-450 bin tl civarında düşünüyoruz araca.  Satma gibi bir niyetim fazla yok. Teklif geleceğine de inanıyorum.  Aracın fuarlarda ödülleri var, gözde bir araç. Tokat'ta da namlı bir araç"dedi.

TOKAT'TA NAMLI BİR ARAÇ

Samet Turgut"  Mobilya montajcısım. 4 buçuk yıldır bu işi yapıyorum. Arabam 1994 model şahin hatasız değişensiz motoru. Ekstra BM ve 7.45 garnet turbo var aracımızda. Şu anda tokat sınırları, Sivas, Amasya, Çorum civarlarında arabanın henüz eşi benzer yok. Gidiş olarak sürüş olarak keyifli bir araç hızı sevdiğimizden dolayı yaptık. Kendi el emeğimizle olan bir şey. Sadece aracın motoruna 175.000 TL para harcandı. Şu anda araç 310 beygir üzerinde ve aracımız henüz rodaj da. Şöyle söyleyeyim 2020 model bir Volkswagen ile arasına 2 tır mesafe atabilen bir araç.  Yoldaki sürüş keyfi yaşamak lazım. Hani yaşamadan hiçbir şey anlatılmaz. Ben evladım gibi bakıyorum arabaya hani evladının bir insan evladına ne hissederse biz de o şekilde hissederiz öyle diyeyim.  Satış fiyatı da şu anda aracımız zaten 350.000 lirayı gördü. Biz 400-450 bin tl civarında düşünüyoruz araca.  Satma gibi bir niyetim fazla yok. Teklif geleceğine de inanıyorum.  Aracın fuarlarda ödülleri var, gözde bir araç. Tokat'ta da namlı bir araç. Bu serinin devamı gelecek ama Tofaş olarak değil. Orijinalliği ise hiçbir zaman bozulmaz. Sivas'ta Ahmet ustamız var, yardımcı oluyor. Tokat'ta da hiçbir usta bu araca dokunmuyor. Araca herhangi bir ufak bir şey dahi olsa arabayı ekiciye bindirip çekiciyle Sivas'a gönderiyoruz, çekiciyle geri getiriyoruz. Satıldığı zaman üzülürüm.  Çünkü gerçekten emek harcadık"ifadelerine yer verdi.