Mercimekli mantının hem diyet hem de et sevmeyenler için muhteşem bir alternatif olduğunu biliyor muydunuz? İşte pratik ve kolay yapımıyla mercimekli mantı tarifi…

Et yemeyenlerin bayılacağı bir lezzet: Mercimekli mantı! Pratik, kolay ve lezzetli bir tarif arayanlar buraya! İşte protein deposu mercimek mantısı nasıl yapılır…
 

ETSİZ MERCİMEK MANTISI TARİFİ

Mercimek mantısı için malzemeler:

1 su bardağı kırmızı mercimek

1 çay bardağı köftelik bulgur

3 su bardağı su

Kuzu etinin şaheseri: Herkesin aradığı MasterChef Elbasan Tava tarifi Kuzu etinin şaheseri: Herkesin aradığı MasterChef Elbasan Tava tarifi

1 tatlı kaşığı tuz

1 tatlı kaşığı kimyon

1 tatlı kaşığı toz kırmızı biber

Yarım tatlı kaşığı zerdeçal

Yoğurtlu sosu için gerekli malzemeler:

1 su bardağı yoğurt

1-2 diş sarımsak

1 çay kaşığı tuz

Salçalı sosu için;

2 yemek kaşığı zeytinyağı

1 yemek kaşığı domates salçası

1 çay kaşığı tuz

Yarım çay kaşığı karabiber

Mercimek mantısı nasıl yapılır?

İlk olarak kırmızı mercimeğimi yıkayarak uygun bir tencereye alın ardından üzerini geçecek kadar su ekleyip haşlanmaya bırakın.

Sonrasında üzerine bulgur ve baharatları da ilave edip kıvam alana kadar karıştırın.

Harç koyulaştıktan sonra parçalar alarak eliniz ile yuvarlayıp top şeklini verin.

Uygun bir kasenin içerisinde yoğurdu, rendelenmiş sarımsağı ve tuzu ilave edip çırpın.

Salçalı sos için uygun bir tencereye zeytinyağını ekleyin ardından üzerine domates salçasını tuz ve karabiberi ekleyip kavurun.

Son aşamada mercimek mantılarının üzerine ilk olarak sarımsaklı yoğurdu peşinden de salçalı sosu gezdirin. Afiyet olsun!