Aşure Günü etkinliğinde konuşan Vali Yardımcısı Dr.Hakan Kubalı, yurttaşların gönül birlikteliği içerisinde olmasının çok güzel olduğunu belirterek, ‘Sevgiden, saygıdan ödün vermeyelim.

Türkiye Cumhuriyeti’nin temel ilkesi laikliktir. Devlet bütün inançlar karşısında tarafsızdır. Din ve inanç kutsal bir konudur. Devlet bu konuda hiçbir şekilde hiçbir vatandaşımızın inancına saygısız değildir. Bütün inanışlara anlayışlara saygı duyuyoruz” dedi. Vali Yardımcısı Dr. Kubalı, konuşmasında nefret söylemleriyle insanları ayıran insanların arasında kin ve nefret tohumu ekebilecek her türlü söyleme karşı olduklarını ifade etti.

TOPLUMSAL BİRLİK VE ULUSAL DAYANIŞMADANYANAYIZ

Kubalı konuşmasını şöyle sürdürdü. ‘Biz her zaman için toplumsal birlikten, ulusal dayanışmadan, ulusal birliğimiz ve bütünlüğümüzden yanayız. Sizler de bunun güvencesisiniz. Hepimiz biriz, canız. Sizi çok seviyoruz. Değerli arkadaşlar aynı şekilde büyük önder Atatürk yol göstericimizdir. Yaşamda en gerçek yol gösterici bilimdir. Bunun dışında bilime karşı hiçbir şeye katılmıyoruz. Fakat şunu söylemek istiyorum. Elbette değerli arkadaşlar sizler çağdaş, demokrat, laik Türkiye’nin önde gelen toplumsal kesimlerindesiniz ve bu anlamda gurur duyuyoruz.

ANADOLU FELSEFESİNE GÖNÜL VERİYORUZ

Akçeşme-Boztepe yolu sorunu hala çözülmedi Akçeşme-Boztepe yolu sorunu hala çözülmedi

Toplumsal dayanışmamızı artıran her türlü etkinliğe de destek veriyoruz. Bu etkinlikte bir arada olmamızdan dolayı da onur duyuyorum. Anadolu coğrafyasının gerçekten çok büyük bir birlik ve dayanışmayı kendisinde barındırdığını düşünüyorum. Bizler bu toprakların insanlarıyız. Bu topraklar çok değerli aydınlar, filozoflar, bilge insanlar yetiştirmiştir. Dolayısıyla Anadolu felsefesine ve Anadolu anlayışına gönül veriyorum. Hepinizi saygıyla sevgiyle selamlıyorum.