2024 yılı Yüksek Askerî Şûra (YAŞ) Toplantısı, Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nde Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan başkanlığında gerçekleştirildi. Toplantıda, Türk Silahlı Kuvvetleri'nde (TSK) görevli general, amiral ve albayların terfileri, görev sürelerinin uzatılması ve emeklilikleri görüşüldü.

Orgeneral Ali Sivri Emekliye Ayrıldı

Çorum'da otel restoranında silahlı kavga: Başından silahla vuruldu Çorum'da otel restoranında silahlı kavga: Başından silahla vuruldu

Emekliye sevk edilen isimlerden biri de 1. Ordu Komutanı ve İstanbul Garnizon Komutanı Çorumlu hemşehrimiz Orgeneral Ali Sivri oldu. Ali Sivri, daha önce 7. Kolordu, 4. Kolordu ve Ege Ordusu Komutanlığı görevlerinde bulunmuştu.

Ali Sivri Kimdir?

Ali Sivri, 10 Eylül 1961 yılında Çorum Osmancık’ta doğdu. 1981'de Kara Harp Okulunu, 1982'de Topçu ve Füze Okulunu bitirdi. Kara Harp Akademisinden mezun olarak kurmay subay oldu. 2008'de tuğgeneral rütbesine terfi etti ve 16. Mekanize Piyade Tugayı komutanlığı, Millî Savunma Bakanlığı Cari Mal ve Hizmet Tedarik daire başkanlığı gibi önemli görevlerde bulundu. 2012'de tümgeneral rütbesine terfi eden Sivri, Kara Kuvvetleri Komutanlığı Genel Plan ve Prensipler başkanlığı, 23. Motorize Piyade Tümeni komutanlığı ve 1. Ordu kurmay başkanlığı görevlerini yürüttü.

2016'da korgeneral rütbesine, 2021'de ise orgeneral rütbesine terfi etti. 19 Ağustos 2022'den bu yana 1'inci Ordu Komutanlığı görevini yürütüyordu. Şafak Sivri ile evli olan ve bir çocuğu bulunan Ali Sivri, 24 Aralık 2021'de Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar tarafından Türk Silahlı Kuvvetleri Üstün Hizmet Madalyası ile ödüllendirildi.