Oklavasız Cevizli Baklava ile tatlı yapımı artık daha kolay ve keyifli! Pratik bu tarif, baklava yapmanın en basit yolunu sunuyor.

Kuzu etinin şaheseri: Herkesin aradığı MasterChef Elbasan Tava tarifi Kuzu etinin şaheseri: Herkesin aradığı MasterChef Elbasan Tava tarifi

Ev yapımı tatlıların en lezzetlilerinden biri artık oklavasız, daha kolay ve hızlı bir şekilde hazırlanabiliyor. Bu adım adım tarifle mutfakta geçirdiğiniz zamanı daha verimli kullanın.

Lezzetli tatlılar hazırlamak hiç bu kadar kolay olmamıştı. Oklavasız Cevizli Baklava tarifi ile evde harikalar yaratın ve misafirlerinizi şaşırtın.

Oklavasız Cevizli Baklava Tarifi

Malzemeler

Hamuru için;

1 su bardağı sıvıyağ
1 su bardağı süt
1 su bardağı nişasta
1 su bardağı çekilmiş ceviz
1 tane yumurta
1 paket kabartma tozu
3 su bardağı un

Şerbeti için;

3 su bardağı şeker
3 su bardağı su
Birkaç damla limon

Oklavasız Cevizli Baklava Tarifi

İlk olarak şerbet yapımı ile başlayalım, 3 su bardağı su, 3 su bardağı şekeri ocakta kaynatalım.
Kaynayan şerbetin içine bir kaç damla limon damlatalım ,10 dakika kaynadıktan sonra altını kapatalım kenara alalım.
Hamur için uygun bir kaba malzeme listesindeki bütün malzemelerimizi alalım elimizle yoğuralım yumuşak bir hamur olacaktır.
Daha sonrasında tereyağı ile yağlamış olduğumuz tepsimize veya borcamımıza hamurumuzu alalım.
Elimizle bastırarak düzelterek her tarafına yayalım, sonrasında bir bıçak yardımıyla baklava dilimi şeklinde keselim.
180 derecelik fırında 45-50 dakika üzeri kızarana kadar pişirelim.
Tatlımızı fırından çıktıktan sonra 5 dakika dinlendirdikten sonra ılık şerbetimizi üzerine dökelim tatlımız şerbetini çektikten sonra servis yapın.

Oklavasız Cevizli Baklava tarifi, lezzetli tatlılar hazırlamak isteyen herkes için mükemmel bir seçenek sunuyor. Hem pratik hem de lezzetli olan bu tarif ile mutfakta harikalar yaratabilir, zamandan tasarruf edebilirsiniz. Bu kolay yöntemle, geleneksel lezzetleri modern bir dokunuşla sunarak, tatlı deneyiminizi bir üst seviyeye taşıyın. Deneyin ve bu eşsiz lezzeti sevdiklerinizle paylaşın. Afiyet olsun!