Sadece yarım saatte hazırlayabileceğiniz, misafirlerinizi büyüleyecek poğaça tarifini mutlaka deneyin. Usta şeflere taş çıkartacak lezzette, dilediğiniz gibi süsleyebileceğiniz Çat kapı gelen misafirleriniz için ideal burgu poğaça tarifi.
 

Burgu Poğaça Tarifi İçin Gerekli Olan Malzemeler

●1 su bardağı ılık su

●Yarım su bardağı sıvı yağ

●1 paket instant maya

●1 adet yumurta

●1,5 yemek kaşığı şeker

●1 tatlı kaşığı tuz

●5 su bardağı un

İç Harcı İçin:

●Sürülebilir yumuşaklıkta peynir

Pamuk Burgu Poğaça Tarifi Nasıl Hazırlanır?
●Pamuk burgu poğaça tarifini hazırlamak için ilk olarak ılık suyun içerisine mayayı ve şekeri ilave ederek karıştırın ve bekletin.

●Maya tamamen köpürdükten sonra içerisine yumurtanın akını, tuzu ve sıvı yağı da ekleyerek karıştırın.

●Hazırladığınız harcın içerisine kontrollü olarak un eklemelisiniz. Ele yapışmayacak kıvamda bir hamur elde edene kadar un ekleyebilirsiniz.

●Hamurun mayalanması için üzerini bir bez ile kapatarak yaklaşık 1 saat bekletin.

●Mayalanmış hamuru dikdörtgen olacak şekilde merdane ile açın.

●Daha sonra ortasına yumuşak kıvamlı ve sürülebilir peynirden sürün.

●İki yan kısmı da üst üste gelecek şekilde ortaya doğru katlayarak hamuru kapatın.

●Ardından iki parmak kalınlığında parçalar halinde kestiğiniz hamuru bükerek şekil verin.

●Altına yağlı kağıt serdiğiniz tepsinin üzerine hazırladığınız poğaçaları dizebilirsiniz.

●Yaklaşık yarım saat kadar tepsinin içerisinde mayalanmasını beklemelisiniz.

●Son olarak yumurta sarısını da üzerine sürerek dilerseniz susam veya çörek otu ile de süsleyebilirsiniz.

●Önceden ısıtmış olduğunuz 200 derecelik fırında üzerleri kızarana kadar pişirin.

Misafirlerinizi şaşırtacak Katmer Poğaça yapımı! Pratik ve lezzetli Misafirlerinizi şaşırtacak Katmer Poğaça yapımı! Pratik ve lezzetli

●Ilık veya sıcak servis edilmesi önerilir. Şimdiden afiyet olsun.