Çankırı Karatekin Üniverstesi’nin düzenlediği mezunlar buluşması etkinliğinde, eski mezunlar bir araya geldi.

Bu karga her gün mesai yapıyor Bu karga her gün mesai yapıyor

Çankırı Karatekin Üniversitesi, Kariyer Merkezi tarafından ‘Mezunlar Buluşması’ programı düzenlendi. Üniversitenin kafeteryasında düzenlenen etkinlikte Türkiye’nin dört bir yanından gelen mezunlar, üniversite hatıralarını bir kez daha yaşadı.

“ÇAKÜ’den mezun olanların Türkiye’de değişik yerlerde hizmet ettiğinin göstergesi var”

ÇAKÜ ailesinin her geçen gün daha da büyüdüğünü ifade eden Rektör Prof. Dr. Harun Çiftçi, “Bugün bizim için önemli bir gün. Çünkü Çankırı Karatekin Üniversitesi’nin yavaş yavaş kurumsallaştığını, zamanla Çankırı Karatekin Üniversitesi’nden mezun olanların Türkiye’de değişik yerlerde hizmet ettiğinin göstergesi var. Bizler göreve başladıktan sonra Çankırı Karatekin Üniversitesi bir potansiyellerini şöyle bir baktık. Ne var ne yok analiz edelim dedik. Ankara Üniversitesi’ne, Gazi Üniversitesi’ne bağlı olan bir kurum ama ondan önce her toplantıda ifade ettiğimiz gibi, tarihten gelen bir potansiyeli var. Mevcudun da potansiyelini birleştirdiğimizde gerçekten geleceğe dönük çok güzel bir vizyonumuz ve misyonumuz olacak” diye konuştu.

Üniversitenin her geçen sene büyüdüğünü ifade eden Rektör Çiftçi şunları da kaydetti:

“Bizler her alanda üniversitemizi güçlendirmeye çalışıyoruz. Kıymetli hocalarımızla birlikte neler yapılabilir, neler yapacağız? Türkiye’nin öncelikli alanları nelerdir? Bu noktada biz Türkiye’ye ana vatana ve aynı şekilde paydaşta olduğumuz diğer coğrafyada ne gibi katkılar yapabiliriz? Sürekli istişarelerde bulunuyoruz. Bu aşamada geçmişin sermayesini değerlendiriyoruz. İnşallah hep birlikte de geleceği inşa etme adına yeni planda, yeni hedefler koyuyoruz. Her üniversitenin kendine özgü planları, sorunları var. Dolayısıyla gençliğimiz bu süreçte bizler de işte yerliliği, milliliği esas alarak işte geleceğe yeni katkılar sunmak istiyoruz. Her dönemin kendine göre zorlukları var. Ama her dönemin kendine göre güzeli de var. Hiçbir güzellik kıymetli olan arkadaşlarım gerçekten bazı problemlere göğüs germeden olunmuyor. O vesileyle bizler hem rahatlığı sağlama adına hem de mevcut sıkıntıları giderme adına da hep birlikte çalışıyoruz. Sizler geldiniz kampüsümüzü gördünüz. Belki bazılarınız diyeceksiniz ‘ya evet kampüste bayağı bir değişiklik var’ bazıları diyecekler, ‘ya şu ağaçların arkasında şu ağacın önünde ot arkadaşlarımızla muhabbet etmiştik öyle bir hikayemiz vardı’ ‘falanca hocamızla da şöyle bir diyaloğumuz vardı’. Çünkü üniversite yılları gerçekten önümüzdeki hayat boyu anlatılacak ve hatırda kalınacak anlardır” ifadelerini kullandı.

‘Mezunlar Buluşması’ etkinliğine katılan mezunlar ise, eski hatıralarını canlandırdıklarını ve programı çok sevdiklerini ifade ettiler.