2022 yılında YKS tercih işlemleri 27 Temmuz - 5 Ağustos tarihleri arasında ais.osym.gov.tr adresi üzerinden yapılmıştı. Ancak, bu yılın üniversite tercih tarihleri hakkında henüz resmi bir duyuru yapılmadı.

İzmir'in iki önemli projesine TÜBİTAK 4008  desteği İzmir'in iki önemli projesine TÜBİTAK 4008 desteği

Sonuçların açıklanmasının hemen ardından YKS tercih kılavuzunun yayımlanması bekleniyor. Bu kılavuz, adayların tercihlerini yaparken hangi üniversite ve bölümleri tercih edebileceklerine dair önemli bilgiler içerecek. Ayrıca, tercih işlemlerinin nasıl yapılacağına dair adımları da içeriyor olacak.

Üniversite adayları ve ailelerinin dört gözle beklediği sonuçların açıklanacağı bu önemli tarih, geleceklerini şekillendirecek adımların atılacağı bir dönemin başlangıcını işaret ediyor. Bu süre zarfında adayların doğru tercihler yapabilmeleri ve hedeflerine ulaşabilmeleri için rehberlik hizmetleri ve danışmanlık hizmetleri de büyük önem taşıyor.

Adaylar için hem heyecan verici hem de stresli bir dönem olan süreç için ÖSYM sınav sonuçlarının açıklanmasının ardından tüm süreçlerin sorunsuz bir şekilde ilerlemesi için çalışmalarını sürdürüyor.