Tokat’ın Reşadiye ilçesine bağlı Yolüstü köyü sınırları içinde bulunan ve doğa severlerin yeni keşfi olan Zinav Kanyonu, yaklaşık 380 metre derinliğindeki yarıkları ve yemyeşil doğasıyla ziyaretçilerine muhteşem bir doğa deneyimi sunuyor.

Kuzey Anadolu fay hattı üzerinde yer alan ve derinliği 1 ile 4 metre arasında değişen 7 çağlayanı barındıran kanyon, Zinav Gölü Tabiat Parkı'nın bir parçası olarak birçok canlı türüne ev sahipliği yapıyor. Bu bakir doğa alanı, hem vatandaşların hem de ekstrem sporcuların ilgisini çekiyor.

Tokat'ın bu henüz keşfedilmemiş cenneti, ziyaretçilerine sıra dışı bir doğa deneyimi sunmayı vaat ediyor. Kanyonun Türkiye'nin yürünebilir, içinden su akan, olabildiğince dar ve yüksek olan en uzun kanyonu olduğunu belirtiyor ve bu güzelliğin tanıtımının yapılarak insanların bu doğa harikasını görmelerini sağlamak gerektiğini vurgulanıyor.

Zinav Kanyonu, hem doğaseverler hem de fotoğraf ve film sanatçıları için bulunmaz bir doğal set niteliği taşıyor.

TOGÜ'de "Güncel Yaklaşımlarla Eğiticilerin Eğitimi Programı Atölye" çalışması başladı TOGÜ'de "Güncel Yaklaşımlarla Eğiticilerin Eğitimi Programı Atölye" çalışması başladı

Bu doğa harikasının daha fazla tanınması ve ziyaretçi çekmesi, bölge turizmi için büyük bir potansiyel teşkil ediyor.