Türk Tarım Orman Sendikası Çorum Çankırı Yozgat Şube Başkanı Yusuf Bayçelik, kamu mühendislerinin yoksulluk sınırının yarısından az bir maaş aldıklarını belirtirken, adaletin sağlanması için hükümetin mühendislerin yoksulluktan kurtulmalarını sağlayacak gelire ulaştırmaları gerektiğini söyledi.

Yeni yılda cebiniz yanacak! Trafik cezalarında rekor zam geliyor Yeni yılda cebiniz yanacak! Trafik cezalarında rekor zam geliyor

Ayrıca Bayçelik, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve MHP Lideri Devlet Bahçeli'den mühendislerin haklı davasına destek olmalarını ve itibarlarının korunmasını sağlamalarını beklediklerini ifade etti. Bayçelik, "İşçisinden borç isteyenin mühendisin itibarı var mıdır?" diye sorarak, mühendislerin yoksulluk içinde olmalarının kabul edilemez olduğunu belirtti. Son olarak, sivil toplum örgütlerinin, basın yayın organlarının ve kanaat önderlerinin mühendislerin haklı davalarına destek vermeleri gerektiğini söyledi.

Yusuf Bayçelik, yaptığı açıklamada mühendislerin devlete hizmet etmenin ne kadar önemli olduğunu vurgularken, yoksulluk sınırının yarısına yakın maaş alan kamu mühendislerinin haklı davalarında sivil toplum örgütleri, basın yayın ve tüm kanaat önderlerinin onlara destek vermesi gerektiğini ifade etti. Ayrıca Bayçelik, hükümetin, mühendislerin yoksulluktan kurtulması için gereken gelire ulaşmalarını sağlaması gerektiğini belirterek, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve MHP Lideri Devlet Bahçeli'den konuyla ilgili bir tasarruf beklediklerini söyledi.

Haber Merkezi