Sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda Atak, "Emekçiler kamuda uygulanan ücret politikaları yüzünden sefalete sürükleniyor. Bırakın geçinmeyi, aileleriyle birlikte yeterli beslenmekten dahi mahrum kalıyorlar. Birileri de açıkladıkları yoksulluk rakamlarının bile arkasında duramayıp tiyatroya devam ediyor" ifadelerini kullandı.

Anadolu Üniversitesi’nden 14 bilim insanı “Dünyanın En Etkili Bilim İnsanları” listesinde Anadolu Üniversitesi’nden 14 bilim insanı “Dünyanın En Etkili Bilim İnsanları” listesinde

Yoksulluk Rakamları Gerçeği Yansıtmıyor
Atak, açıkladıkları yoksulluk rakamlarının gerçeği yansıtmadığını ve bu durumun sadece bir tiyatroya dönüştüğünü belirtti. Kamuda çalışan emekçilerin yaşadığı geçim sıkıntısının yanı sıra, aileleriyle birlikte yeterli beslenme imkanlarından mahrum kalmalarının kabul edilemez olduğunu söyledi.

Emekçilerin Zor Durumu ve Çağrı
Hasan Atak’ın bu açıklamaları, kamuda çalışan emekçilerin yaşadığı zorluklara dikkat çekiyor ve daha adil ücret politikaları için çağrıda bulunuyor. Emekçilerin yaşam standartlarının yükseltilmesi ve geçim sıkıntılarının giderilmesi gerektiğini vurgulayan Atak, yetkililere sesleniyor.