Ahmet Kaya, Trabzon’un Ortahisar ilçesinde doğup büyüyen bir siyasetçidir. Karadeniz Teknik Üniversitesi’nden mezun olan Kaya, makine mühendisliği eğitiminin ardından siyasete yönelmiştir. Cumhuriyet Halk Partisi’nde (CHP) çeşitli görevlerde bulunan Kaya, 2018 yılında milletvekili olarak TBMM’ye girmiştir. 2024 yılında ise Ortahisar Belediye Başkanı olarak göreve başlamıştır.

Ortahisar Belediye Başkanı Ahmet Kaya Kimdir?
Trabzon Ortahisar Belediye Başkanı Ahmet Kaya'nın hayatı ve kariyeri merak ediliyor. Ahmet Kaya, Trabzon'un tanınmış isimlerinden biri olarak dikkat çekiyor. İşte Ahmet Kaya hakkında bilmeniz gereken detaylar:

Kişisel Bilgiler ve Eğitim
Ahmet Kaya, 1971 yılında Trabzon'un Ortahisar ilçesine bağlı Yeşilbük Köyü’nde doğdu. Çocukluğunu Trabzon’da geçirdi ve ilköğreniminden yükseköğrenimine kadar eğitimini burada tamamladı.

Karadeniz Teknik Üniversitesi (KTÜ) Mühendislik Fakültesi Makina Mühendisliği Bölümünden 1994 yılında mezun oldu. Eğitimine Kastamonu Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü Siyaset Bilimi ve Kamu Yönetimi Bölümünde yüksek lisans yaparak devam etti.

Evli ve iki çocuk babası olan Ahmet Kaya, Trabzonspor Kongre Üyesidir.

Siyasi ve Profesyonel Kariyer
Ahmet Kaya'nın aktif siyasi hayatı 1987 yılında Sosyal Hizmetler Partisi (SHP) Trabzon İl Gençlik Kolları Yönetim Kurulu Üyeliği ile başladı. Sonrasında Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Trabzon Merkez İlçe Başkan Yardımcılığı ve CHP Trabzon İl Başkan Yardımcılığı görevlerinde bulundu.

2011 genel seçimlerinde CHP'den milletvekili adayı olan Kaya, ardından CHP Trabzon merkez ilçe başkanlığına seçilerek Ortahisar Belediye Başkanlığı'na aday oldu.

BUSİAD'dan Keles'e nezaket ziyareti BUSİAD'dan Keles'e nezaket ziyareti

2018-2023 yılları arasında TBMM'de CHP Trabzon Milletvekili olarak görev yaptı ve Türkiye Büyük Millet Meclisi Kamu İktisadi Teşebbüsleri Komisyonu Üyesi olarak çalıştı. TBMM Futbol Takımı'nda oynayarak, Romanya'da düzenlenen Parlamenterler Turnuvası'nda Türkiye'yi temsil etti ve takımın ikinci olmasına önemli katkılarda bulundu.

31 Mart 2019 Mahalli İdareler seçimlerinde Ortahisar’da kullanılan oyların %49.68'ini alarak belediye başkanı seçildi ve 5 Nisan 2019 tarihinde mazbatasını aldı.

Profesyonel Yetenekler ve Diğer Görevler
Makine Mühendisi ve A Sınıfı İş Güvenliği Uzmanı olarak çeşitli görevlerde bulunan Ahmet Kaya, aynı zamanda Atatürkçü Düşünce Derneği Trabzon Şube Başkanlığı ve TMMOB Makine Mühendisleri Odası Trabzon Şube Yönetim Kurulu Üyeliği gibi önemli pozisyonlarda da bulunmuştur.