Türkiye Petrolleri Anonim Ortaklığı (TPAO), ülkemizin enerji bağımsızlığına yönelik hız kesmeyen arama ve üretim faaliyetlerine yeni bir adım daha atıyor. Ortaklık, artan petrol ve doğalgaz keşiflerine paralel olarak iş gücünü genişletme kararı aldı.

TPAO tarafından yapılan resmi açıklamada, enerji bağımsızlığına giden yolculukta, petrol ve doğalgaz keşiflerinin artması sonucunda daha fazla çalışma arkadaşına ihtiyaç duyulduğu belirtildi.

Bu ihtiyaç doğrultusunda, TPAO 2023 yılı içerisinde toplamda 450 yeni personel alımı yapmayı planlıyor.

Planlanan personel alımları, eğitim seviyelerine göre dağıtılacak: 175'i üniversite mezunu ve 275'i ön lisans mezunu olmak üzere toplamda 450 yeni iş imkanı yaratılacak.

Bu büyük istihdam hamlesi, Türkiye Petrolleri'nin ülkemizin enerji bağımsızlığı yolunda attığı önemli adımlardan biri olacak ve Türkiye enerji sektöründe istihdamı artırmaya yönelik çabalarını da sürdürecek.

İş arayan adayların ve enerji sektöründe kariyer yapmayı planlayanların yakından takip edeceği bu istihdam hamlesi, TPAO'nun enerji sektöründeki konumunu daha da güçlendirecek. 

ALIMLARDA UYGULANACAK USUL VE ESASLAR

Karmod güvenlik kabinleri Afrika'da Simandou maden sahasında Karmod güvenlik kabinleri Afrika'da Simandou maden sahasında

1- Kamu Kurum ve Kuruluşlarına İşçi Alınmasında Uygulanacak Usul ve Esaslar Hakkında Yönetmelik hükümleri uyarınca, alım işlemleri gerçekleştirilecektir.

2- İlanlarımız, Türkiye İş Kurumu üzerinden 2023 yılı Mayıs sonu itibariyle yayımlanmaya başlayacak ve başvurular Türkiye İş Kurumunun İl/Şube Müdürlüklerine ve Türkiye İş Kurumu web sitesi www.iskur.gov.tr üzerinden yapılabilecektir.