Tosun Paşa Filminin Çekildiği Mekanlar

Tosun Paşa'nın çekimlerinin büyük kısmı İstanbul'da yapıldı. Filmin çekim mekanları arasında tarihi Hidiv Kasrı, Göksu Kasrı, Emirgan Korusu ve Kilyos bulunuyor. Film, İskenderiye'de geçse de İstanbul'un tarihi ve doğal güzelliklerini arka plan olarak kullanıyor.

Tosun Paşa'nın Konusu

Filmde, Yeşil Vadi'ye hak iddia eden iki aile, Tellioğulları ve Seferoğulları'nın rekabeti ve entrikaları anlatılıyor. Daver Bey'in (Mete Sezer) kızı Leyla'ya (Müjde Ar) talip olan iki aile, Yeşil Vadi'yi ele geçirmek için kıyasıya bir mücadeleye girerler. Sonunda Tellioğulları, evin uşağı Şaban'ı (Kemal Sunal) Tosun Paşa kılığında Daver Bey'e sunarlar. Ancak işler planladıkları gibi gitmez. Şaban, bir yandan Tosun Paşa rolünü oynarken, diğer yandan Leyla'ya aşık olur ve her şeyi karıştırır.

Gerçek Tosun Paşa'nın ortaya çıkmasıyla işler daha da karışır. Gerçek Tosun Paşa, Yeşil Vadi'ye el koyar ve Leyla'yı alır. Bu durum, Tellioğulları'nın işlerini daha da karmaşık hale getirir. Nihayetinde herkes suçu Şaban'a atar.

Serkan Keskin kimdir, kaç yaşında? Serkan Keskin Meriç Aral ile mi evlendi? Serkan Keskin kimdir, kaç yaşında? Serkan Keskin Meriç Aral ile mi evlendi?

Tosun Paşa filmi, sosyal eleştiri yönü güçlü bir komedi filmidir. Türk sinemasının en sevilen isimlerini bir araya getiren bu film, izleyiciyi hem güldürüyor hem de düşündürüyor.

TOSUN PAŞA OYUNCULARI
Akil Öztuna
Kemal Sunal
Sıtkı Akçatepe
Şener Şen
Mete Sezer
Müjde Ar
Oktar Durukan
Cevdet Arıkan
Ayşen Gruda
Tuncay Gürel
Adile Naşit
Hikmet Gül
Bilge Zobu
Hayri Esen
Ayten Erman
Oya Aydonat
Ergin Orbey
Ata Saka
Yasemin Esmergül
Ali Demir
Akif Kilman
Nevin Güler
Sıdıka Duruer
Zihni Göktay
İhsan Bilsev
Celal Yonat
Günfer Feray
Tevfik Şen
Suna Yıldızoğlu
Filiz Toprak