Son yıllarda birçok konuya ve tartışmalar dâhil olan mezar fiyatları ve cenaze seti takımlarında fiyat artışları sürüyor. Öyle ki Tokat’ta bir mezar yerinin fiyatı 24 bin tl.

Son yıllarda her kalemde olduğu gibi cenaze ve mezar yerleri içinde fiyat artışları yaşanıyor.’’Ölmek Lüks oldu’’deyimi ise tamda burada devreye giriyor. Tokat’ta birim mezar yeri fiyatı 4 bin TL, 6 parsel birim fiyatı ise 24 bin TL. Buna cenaze seti olarak takım fiyatı da eklenince durum 4 bin 800 tl’ye yükseliyor. Ayrıca mezar yeri eştirme ve cenaze tahtası fiyatları da eklenildiğinde durum 7 bin tl’yi buluyor. Durum böyle olunca tabiri yerindeyse ‘’mezarda bile rahat yok’’dedirtiyor. Ölmek için bir kez daha düşünmek gerekiyor. Günümüzde emekli maaşları 7 bin 500 TL ölüm bedeli ise 7 bin tl!

Almus Müftülüğünce istişare ve vefa toplantısı yapıldı Almus Müftülüğünce istişare ve vefa toplantısı yapıldı

Tokat’ta cenaze hizmetleri işi yapan Murat Bıçakçı takım fiyatları için ise şöyle konuştu:’’Bayan malzemesinde üç kalem malzeme fazlalığı var. Erkek malzemesiyle, bayan malzemesini bir araya getirdiğimizde malzememizde on metre kefen bezi, hase dediğimiz malzeme var. 10 metre akar. Peşinde de zaten dört metre kuşak, büyük ve küçük havlu, süngerimiz var pakette. Bir tane pamuk var 2 tane eldiven,  gül suyu olur setimizde. Bayanlarda da ekstra çarşaf ve yazma tülbent oluyor. 2000’li yıllarda mezar tahtası için kavak ve söğüt, popülerdi. Ama biz o yıldan bu güne kadar hep çam kullanıyoruz. Fiyatlar ise bir kefen seti için 800 Tl’’ifadelerine yer verdi.