Bir Twitter hesabı tarafından 24 Eylül 2023 tarihinde yapılan paylaşımda Tokat Turhal karayolunda bulunan döner kavşak fotoğrafının güncel olduğu iddia edildi. Eski hatalı döner kavşak sosyal medyada yeniden gündem olurken eski mi yeni mi tartışmalarına son noktayı 'doğrulukpayı' adlı internet sayfası koydu.

Almus Müftülüğünce istişare ve vefa toplantısı yapıldı Almus Müftülüğünce istişare ve vefa toplantısı yapıldı

Tokat'ta 2012 yılında yapılan ve haberlere söz konusu olan Tokat-Turhal Karayolundaki hatalı döner kavşak ancak daha sonra yeniden yapılmıştı. Bir Twitter hesabı tarafından 24 Eylül 2023 tarihinde yapılan paylaşımda Tokat Turhal karayolunda bulunan döner kavşak fotoğrafının güncel olduğu iddia edildi. 

Eski hatalı döner kavşak sosyal medyada yeniden gündem olurken eski öi yeni mi tartışmalarına son noktayı 'doğrulukpayı' adlı internet sayfası koydu. Kavşağın eski ve yeni uydu görüntülerinin de yer aldığı sayfadaki konuyla ilgili uzun açıklamaya yer verilirken "Tokat Turhal karayolunda bulunan döner kavşak fotoğrafnın güncel olduğu iddiası yanlış" ifadelerine yer verildi. 

'doğrulukpayı' adlı sayfada yer alan bilgilendirmenin bir bölümü şöyle: 

İddia YANLIŞ
Bir Twitter hesabı tarafından 24 Eylül 2023 tarihinde yapılan paylaşımda Tokat Turhal karayolunda bulunan hatalı döner kavşak fotoğrafının güncel olduğu iddia edilmişti.
Fotoğraf eski tarihli. Kavşak hakkında çıkan haberlere göre söz konusu kavşak 2012 yılında yapılmış. Hatalı yapılmasının ardından yıkılmış ve yerine dubalar konulmuş. 2013 yılında dubaların kaldırılmadığına dair haberler bulmak mümkün.
Google Haritalar üzerinden ulaşılan Mayıs 2015 tarihli görüntülerde döner kavşağın düzgün şekilde yeniden yapıldığı görülüyor.