Bakan Uraloğlu, Tokat-Niksar Yolu'nun Dönekse kesiminde coğrafi zorluklara rağmen önemli ilerlemeler kaydedildiğini açıkladı. 49 kilometrelik yolun 35 kilometrelik bölümünün tamamlanarak kullanıma açıldığını belirten Uraloğlu, geri kalan 14 kilometrelik kısmın Dönekse ile Niksar arasında yer aldığını ve bu bölümde önemli sanat yapılarının bulunduğunu söyledi. "Bin 440 metrelik çift tüp tünel, 292 metre uzunluğunda 3 köprü, 101 metre uzunluğunda çift köprü ve 3 metre uzunluğunda bir köprü, 19 adet hemzemin kavşak ve köprülü kavşak ile çalışmalarımız hızla devam ediyor," dedi.

Teknik Problemler Çözüldü, Çalışmalar Hızlandı

Yeşilyurt’ta Mevlidi Nebi programı düzenlendi Yeşilyurt’ta Mevlidi Nebi programı düzenlendi

Bakan Uraloğlu, projedeki tüm teknik problemlerin çözüldüğünü ve kamulaştırma ile ilgili sorunların işlerin ilerlemesine engel olmayacak bir seviyeye geldiğini belirtti. Heyelan riskinden zemin iyileştirmelerine kadar tüm detayların titizlikle ele alındığını vurgulayan Uraloğlu, "Çevre hassasiyetlerine dikkat ederek çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Taş ocaklarından malzeme ocaklarına kadar her şeyi çözüme kavuşturduk," dedi.

Seyahat Süresi Kısalıyor, Tasarruf Artıyor
Projenin tamamlanmasıyla birlikte 40 dakika süren seyahat süresinin 25 dakikaya düşeceğini belirten Uraloğlu, "Zamandan 429 milyon lira, akaryakıttan 121 milyon lira olmak üzere yıllık toplam 550 milyon lira tasarruf edeceğiz. Ayrıca, araçların karbon emisyonunu 9 bin 200 ton azaltarak doğanın korunmasına katkı sağlayacağız," ifadelerini kullandı.

2026 Yılı Sonuna Kalmadan Tamamlanacak
Bakan Uraloğlu, Tokat-Niksar Yolu'ndaki çalışmaların 2026 yılının sonuna kalmadan tamamlanacağını duyurdu. "Tasarruf tedbirleri kapsamında bazı projelerde kafa karışıklığı olabiliyor, ancak bu proje %75'in üzerinde ilerleme kaydetmiş durumda ve desteklenecek projeler arasında yer alıyor," dedi.