Lezzeti ile ünü dünyaya yayılan Tokat kebabı fiyatı ile gram altınla yarışıyor.

Tokat kebabının kilogram fiyatı 1200 lira porsiyonu 300 liraya yükseldi. Lokantalarda fiyat bu şekilde olurken sanayide ise kilogramı 1000 lira olan kebabın porsiyonu 250 liradan satılıyor. 

İlkbaharla birlikte lokantalarda özel ocaklarda pişirilerek servis edilmeye başlayan Tokat Kebabı, lezzetiyle damaklarda ayrı bir tat bırakırken, fiyatıyla da adeta cep yakıyor. Başta et olmak üzere sebze, işçilik ve diğer girdi maliyetlerine yapılan zamlar kebabın yanına yaklaşılmaz hale getirdi. Geçtiğimiz yılla göre 400 lira kilogram fiyatına zam gelen Tokat kebabı adeta gram altınla yarışır oldu. Tokatlıların misafirlerine ikram ettiği kebabı ısmarlamak güç hale geldi. Fiyat yükselince alternatif olarak ise vatandaşlar kendi kebabını kendisi yapmaya başladı. Piyasaya göre daha ucuza mal edilen kebap sac fırınlarda pişirilerek sofraları süslemeye başladı. 

Meriç Aral kimdir? Meriç Aral kaç yaşında ve nereli? Meriç Aral evlendi mi? Meriç Aral kimdir? Meriç Aral kaç yaşında ve nereli? Meriç Aral evlendi mi?

Kebapçılar et ve sebzeye gelen zammın yanı sıra personel ve girdi maliyetleri nedeniyle zam yapılmasının kaçınılmaz olduğunu kaydetti.

Haber Merkezi