Çorum AK Parti’de delege seçimleri başladı: Gözler kongrelerde! Çorum AK Parti’de delege seçimleri başladı: Gözler kongrelerde!

AK Parti listelerinden seçime giren HÜDAPAR Genel Başkanı Zekeriya Yapıcıoğlu ile Demokratik Sol Parti Genel Başkanı Önder Aksakal, İstanbul Milletvekili olarak TBMM'ye giriş yaptı. Futbol dünyasının tanınan isimlerinden Alpay Özalan da İzmir 2. Bölge'den milletvekili seçilerek mecliste yerini aldı.

Müzik ve sinema dünyasının sevilen isimleri de TBMM'ye giriş yaptı. AK Parti İstanbul 3. Bölge adayı Müzisyen Yücel Arzen, AK Parti Manisa adayı oyuncu Bahadır Yenişehirlioğlu ve AK Parti Aydın Milletvekili adayı Seda Sarıbaş da meclisteki yerlerini aldılar.

TÜRKEŞ'İN ÇOCUKLARI FARKLI PARTİLERDEN MECLİSE GİRDİ

MHP'nin Kurucu Genel Başkanı Alparslan Türkeş'in çocukları da seçimlere damga vurdu. Yıldırım Tuğrul Türkeş AK Parti'den, Ayyüce Türkeş ise İYİ Parti'den aday gösterilmişti. Her iki isim de seçildi ve TBMM'ye giriş yaptılar.

Ensarioğlu ailesi de seçimlerde dikkat çeken aileler arasındaydı. Galip Ensarioğlu AK Parti'den, Vejdin Ensarioğlu İYİ Parti'den aday olmuştu. Galip Ensarioğlu seçilirken, Vejdin Ensarioğlu seçilemedi. Ancak Salim Ensarioğlu İYİ Parti İstanbul Milletvekili olarak meclise girdi. Eski futbolcu Ünal Karaman da Konya'dan İYİ Parti milletvekili olarak TBMM'ye giriş yaptı.

Bu seçimler, birçok ünlü ismin siyasi arenada yer almasına olanak sağladı ve halkın seçimleri sonucunda bu isimler TBMM'de temsilci olarak yerlerini aldılar.

Haber Merkezi