Supangle, sofraların vazgeçilmez tatlılarından biri. Bu kremalı ve çikolatalı tatlı, tatlı krizlerinizin kurtarıcısı olacak. Ev yapımı supangle ile misafirlerinizi şaşırtmaya hazır mısınız?

Evde kolayca hazırlayabileceğiniz bir tatlı arıyorsanız, supangle tam size göre. Bu adım adım tarif ile mükemmel bir supangle yapabilirsiniz. Her yudumda çikolatanın büyüsüne kapılacaksınız.

Çikolata ve kremanın eşsiz birleşimi olan supangle, tatlı bir kaçamak yapmak isteyenler için ideal. Bu rehber, evde adeta bir ustalık eseri yaratabileceğiniz supangle tarifini sunuyor.

Supangle Tarifi

Malzemeler

1 litre süt
1 bardak + 1 yemek kaşığı nişasta (200 ml su bardağı)
1,5 bardak şeker
3 yemek kaşığı kakao
1 yumurta sarısı
1 paket krema
1 paket sütlü çikolata (bitter de olabilir)
1 paket vanilya
2 yemek kaşığı tereyağı
1,5 bardak buzlu su

Supangle Nasıl Yapılır?

Şeker, kakao, yumurta sarısı, nişasta ve kremayı bir tencereye alın.
Sütün bir kısmını ekleyip iyice çırpın. Daha sonra kalan sütlü de ekleyip ocakta karıştırmaya devam edin.
Karışım kaynamaya başlayınca içine çikolata, vanilya ve tereyağını ekleyip karıştırın.
Ocağı kapatın ve hemen ardından 1,5 su bardağı buzlu suyu ilave edip karıştırmaya devam edin.
Karışımı kuplara paylaştırın ve buzdolabında 2-3 saat beklettikten sonra tatlımız hazır olacaktır.

Balkanların enfes yemeği: MasterChef Patatnik tarifi Balkanların enfes yemeği: MasterChef Patatnik tarifi

Evde supangle yapmanın tadını çıkardınız mı? Bu lezzetli ve pratik tarif, tatlıya dair beklentilerinizi üst seviyelere taşıyacak. Hem kolaylıkla hazırlayıp hem de lezzetiyle mest eden bu supangle, tatlı sohbetlerinizin de başrolü olacak. Tarifimizi deneyin ve çikolatanın büyülü dünyasında bir yolculuğa çıkın. Afiyet olsun!