Kahvaltı sofralarını tatlandırmak ve misafirlerinizi şaşırtmak istiyorsanız, şerbetli ve leziz browni kurabiye tarifimiz tam size göre. Evde kolaylıkla yapabileceğiniz bu tarif, tatlı severlerin favorisi olmaya aday.

Çay saatlerinizi daha özel kılmak için enfes bir browni kurabiye tarifiyle karşınızdayız. Bu basit ve lezzetli tarifle, mutfakta geçireceğiniz zamanı keyifli bir tatlı yapımına dönüştürebilirsiniz. İşte adım adım browni kurabiye yapımı.

Mutfakta harikalar yaratmak ve tatlı bir mola vermek isteyenler için enfes bir tarifimiz var: Ev yapımı browni kurabiye. Bu tarif, hem lezzetli hem de yapımı kolay olmasıyla, herkesin beğenisini topluyor. İşte malzemeler ve yapılışı.

Browni Kurabiye Tarifi

Malzemeler

MasterChef Begova Çorba tarifi! Enfes Begova çorbası nasıl yapılır? MasterChef Begova Çorba tarifi! Enfes Begova çorbası nasıl yapılır?

Hamuru için;

125 gram tereyağı veya margarin
1 adet yumurta
1 çay bardağı sıvı yağ
3 su bardağı un
1 çay bardağı pudra şekeri
4 yemek kaşığı kakao
1 paket vanilin
1 paket kabartma tozu

Şerbeti için;

1 su bardağı su
1 su bardağı toz şeker (daha kolay yapmak istiyorsanız aynı oranda şeker ve su miktarını artırabilirsiniz)
2 damla limon suyu

Browni Kurabiye Tarifi

Öncelikle şerbeti hazırlayıp soğumaya bırakmamız gerekiyor. Şeker ve suyu bir tencereye alıyoruz, kısık ateşte kaynamalarını bekliyoruz
Kaynayan şerbete limon suyumuzu ilave edip ocaktan alıyoruz. Ilıması için oda sıcaklığında bekletiyoruz.
Hamuru için; tereyağı yumurta ve sıvı yağı kabımıza alıyoruz. Un, pudra şekeri, kakao, vanilin ve kabartma tozunu kabımıza ekleyip ele yapışmayacak bir kıvama gelene kadar yoğuruyoruz.
Hamurumuzu ceviz büyüklüğünde parçalar olacak şekilde yuvarlayıp tepsimize diziyoruz.
Önceden ısıtılmış 200 derece fırında 10 dakika pişiriyoruz.
Fırından çıkan kurabiyelerimizi ılımış şerbete batırıp iyice ıslanana kadar bekletiyoruz. 

Ev yapımı browni kurabiye tarifi, tatlı düşkünlerinin yeni favorisi olmaya aday. Hem pratik hem de lezzetli bu tarif ile tatlı krizlerinize anında çözüm bulabilir, çay saatlerinizi tatlandırabilir ve misafirlerinizi şaşırtabilirsiniz. Şerbetiyle ağızda dağılan bu enfes kurabiyeler, herkes tarafından sevilecek. Şimdi mutfakta yerinizi alın ve bu lezzetli tarifi deneyin!