Balkanların enfes yemeği: MasterChef Patatnik tarifi Balkanların enfes yemeği: MasterChef Patatnik tarifi

Ev yapımı tatlıların yeri her zaman ayrıdır, özellikle de samsades gibi hem lezzetli hem de yapımı pratik olanlarının. Bu tarif ile samsades tatlısını kolayca hazırlayabilir, tatlı anlarınızı zenginleştirebilirsiniz.

Misafirleriniz için hem görsel hem lezzet olarak unutulmaz bir tatlı mı arıyorsunuz? Samsades tatlısı, sunduğu benzersiz tat ve kolaylıkla tüm beklentilerinizi karşılayacak.

Şerbetli tatlılar arasında özel bir yere sahip olan samsades, lor peyniri ile zenginleştirilmiş enfes bir lezzettir. Bu tarif sayesinde, samsades tatlısını evinizde kolaylıkla hazırlayabilirsiniz.

MALZEMELER

3 su bardağı un
2 su bardağı su
1 çay kaşığı tuz
4 yemek kaşığı tuzsuz lor peyniri
1,5 yemek kaşığı şeker
1 çay kaşığı tarçın
Sıvı yağ

Şerbeti için;

2,5 su bardağı su
2 su bardağı şeker
1 tatlı kaşığı tarçın
3-4 damla limon

TARİF

İlk olarak geniş bir kaba 2 su bardağı unu ve tuzu ilave edin. Daha sonra 1.5 su bardağı suyu una ekleyin. Hamur kulak memesi kıvamına gelinceye kadar yavaş yavaş un ve su ilave etmeye devam edin. Kulak memesi kıvamına gelen hamuru 10-15 dakika boyunca dinlendirin. Dinlendirdiğiniz hamuru 2 eşit parçaya bölün.
Düz bir zemine böldüğünüz bezelerden birini alın. Un ve merdane yardımıyla açarak inceltin. İncelen hamurun kenarlarını düzeltin ve dikdörtgen şeklini verin.Dikdörtgen şeklini verdiğiniz hamuru 3-4 cm'lik şeritler halinde kesin.
Şeritlerinizi tam ortadan ve yatay olacak şekilde 2 eş parçaya bölün. Bir kabın içerisine şekeri, tarçını ve lor peynirini alarak iç dolgusunu oluşturun. Hazırlamış olduğunuz şeritlere lor peyniri harcını ekleyin ve muska şeklinde sarmaya başlayın. Bütün hamur için aynı işlemi uygulayın.
Derin bir tencereye bol miktarda sıvı yağ dökün ve kızana kadar ısıtın. Yağ kızınca sarmış olduğunuz muska şeklindeki hamurlarınızı kızartın. Bir tencerede tarçını, suyu ve şekeri kaynatın. Kaynayan karışıma limon suyu ilave edin.
Kızartılan muska şeklindeki tatlının üzerine sıcak şerbeti ilave edin. Dilerseniz kaymakla servis edebilirsiniz. Samsades tatlınız hazır. 

Samsades tatlısı, geleneksel Türk mutfak kültürünün en özel lezzetlerinden biridir ve bu tarif ile evde kolayca yapılabilir. Lor peyniri ve şerbetin eşsiz birleşimi ile tatlı krizlerinize lezzetli bir çözüm sunar. Adım adım tarifimizi takip ederek, siz de bu eşsiz lezzeti sofralarınıza taşıyabilirsiniz. Misafirlerinizden tam not alacağınız samsades tatlısı, tatlı sohbetlerinize eşlik edecek mükemmel bir seçim olacak. Şimdi mutfakta harikalar yaratma zamanı!