Bilim Tarımsal Pazarlama San. Tic. Ltd. Şti. ve Yıldızlar Yatırım Holding tarafından çiftçilere yönelik doğru gübre kullanımı ve toprak analizi konusunda bilgilendirme semineri düzenlendi.

Gübre üretim firması İGSAŞ ile işbirliği halinde düzenlenen “Çiftçi Buluşması” Anitta Otel toplantı salonunda yoğun bir katılımla gerçekleştirildi.

Bazı köylerden çiftçilerin katıldığı eğitim programında; yanlış gübre kullanımının toprağı öldürdüğüne dikkati çekilerek toprak analizinin ve doğru gübre kullanımının önemine vurgu yapıldı.

Alarko Carrier, İzmir'de kırsal okulda çevre dostu iklimlendirme sistemi kurdu Alarko Carrier, İzmir'de kırsal okulda çevre dostu iklimlendirme sistemi kurdu

“Doğru tarım, doğru analizden geçer” sloganıyla düzenlenen programda; gübre analizinin amacı, toprak analizinin amacı, numune alınması ve bilinçli tarım uygulamaları hakkında bilgi verilerek çiftçilerden gelen sorulara yanıt verildi.
Bilim Tarımsal Pazarlama San. Tic. Ltd. Şti. yetkilisi İbrahim Şeremet tarafından organize edilen eğitim programında İstanbul Gübre Sanayi A.Ş. (İGSAŞ) Saha Yöneticisi Sedat Turan, Tarımsal Satış Müdürü Berna İnan ve Müşteri ve Satış Temsilcisi Gökhan Gökoğlu tarafından sunum yapılarak çeşitli konularda bilgilendirme yaptı.

İGSAŞ’ın Kocaeli, Kütahya, Antalya, Samsun ve Hatay’da fabrikalarının bulunduğunu bildiren firma yetkilileri, tarımda verimliliğin, yüksek kalitenin sağlanması için doğru ve yerinde gübre kullanmanın şart olduğunu, toprak analizinin de ihmal edilmemesi gerektiğini ifade etti.

Toplantıya; Çorum Ziraat Odası Başkanı Adem Özdemir, Pancar Ekicileri Kooperatifi temsilcileri ile çiftçiler katıldı.