Çorum merkez kentsel sit alanındaki tarihi yapıları incelemek amacıyla Çorum’a gelen Ankara Kültür Varlıklarını Koruma Kurulu Başkanı Mehmet Akif Işık, Bölge Müdürü Mustafa Kaymak ve kurul üyeleri, Çorum Valisi Doç. Dr. Zülkif Dağlı’ya nezaket ziyaretinde bulundular.

Çorum'un doğa harikası İbikçam Orman Parkı yeniden hayat buluyor Çorum'un doğa harikası İbikçam Orman Parkı yeniden hayat buluyor

Kurul başkanı ve üyeleri, Belediye Başkanı Dr. Halil İbrahim Aşgın ile birlikte gerçekleştirilen ziyaret kapsamında, Çorum’un tarihi yapıları hakkında bilgi alışverişinde bulunarak, bu yapıların korunması ve restorasyon süreçleri hakkında değerlendirmelerde bulundular. Çorum’un tarihi mirasının korunması amacıyla yürütülen çalışmalar hakkında Vali Dağlı ile detaylı bir istişare gerçekleştirdiler.

Tarihi Yapılar ve Koruma Çalışmaları

Ziyaret sırasında, Çorum merkezde bulunan tarihi yapılar ve bu yapıların korunması ile ilgili mevcut durumun ele alındığı bildirildi. Kurul üyeleri, Çorum’un kültürel mirasının korunması için yapılacak olan çalışmalar ve gerekli adımlar konusunda görüş alışverişinde bulunarak, Çorum’un tarihi değerlerinin korunmasına yönelik stratejiler geliştirdiler.