Orta Doğu’da artan tansiyon nedeniyle yükselen petrol fiyatları, araç sahiplerini zor durumda bırakmıştı. Ancak petrol fiyatlarındaki son düşüşle birlikte benzin ve motorin fiyatlarına indirim geliyor. Peki, akaryakıt fiyatlarında nasıl bir değişiklik bekleniyor? İşte detaylar...

Petrol Fiyatları Düştü, Akaryakıta İndirim Geliyor!

Son dönemde, Orta Doğu’daki gerilimlerin etkisiyle petrol fiyatları 80 dolara kadar yükselmiş, bu durum akaryakıt fiyatlarına yansımıştı. Ancak petrol fiyatları geçtiğimiz hafta 72 dolara kadar gerileyerek tekrar düşüşe geçti. Bu gelişme, benzin ve motorin fiyatlarına yansıyacak büyük bir indirim müjdesi getirdi.

Benzin ve Motorine İndirim Ne Zaman Geliyor?

SGK uzmanından ikramiyesi açıklaması: 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı'nda emekli ikramiyesi verilecek mi? SGK uzmanından ikramiyesi açıklaması: 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı'nda emekli ikramiyesi verilecek mi?

Araç sahiplerinin merakla beklediği indirim haberi geldi! 22 Ekim Salı gününden itibaren geçerli olmak üzere, benzinde 1 lira 87 kuruş, motorinde ise 1 lira 65 kuruş indirim bekleniyor. Bu indirimle birlikte araç sahipleri, pompada daha uygun fiyatlarla karşılaşacak.

Akaryakıt Fiyatları Neden Değişiyor?

Akaryakıt fiyatları, dünya genelinde petrol fiyatlarına ve döviz kurlarına bağlı olarak sürekli değişim gösteriyor. Son dönemde İran ve İsrail arasındaki gerginlik, petrol fiyatlarının yükselmesine neden olmuştu. Ancak piyasaların sakinleşmesi ve arz-talep dengesindeki değişiklikler, petrol fiyatlarının yeniden düşüşe geçmesini sağladı. Bu düşüş, akaryakıt fiyatlarına indirim olarak yansıyacak.