Afyonkarahisar'ın geleneksel lezzeti haşhaş ezmesini kullanarak hazırlanan bu çörek, hem şifa deposu hem de çayın yanına en iyi giden tatlı!

Katmer, börek ve çöreklerin vazgeçilmezi haşhaş ezmesiyle hazırlanan bu çörek tarifi, evde kolaylıkla yapılabilir ve tüm aileyi mutlu eder.

Çay saatleriniz için yeni bir tat arıyorsanız, haşhaş ezmeli çörek tarifimiz tam size göre. Kolay adımlarla, pizzacılara taş çıkaracak lezzetler yaratın!

Malzeme Listesi

2 su bardağı süt
1 su bardağı sıvıyağ
3 yemek kaşığı şeker
1 paket ınstant kuru maya
6 su bardağı un
1 tatlı kaşığı tuz
3 yemek kaşığı haşhaş ezmesi (iç malzeme)
1 çay bardağı sıvıyağ (iç malzeme)
1 çay bardağı çekilmiş ceviz (iç malzeme)

Hazırlanışı

Süt, sıvıyağ, şeker, kuru maya ve unu yoğurun. Tuzu ekleyin. Hamurun kıvamına göre un miktarını artırabilirsiniz (Kulak memesi kıvamı ideal olacaktır).

İç malzeme için haşhaş ezmesinin içerisine sıvıyağı ve çekilmiş cevizi ekleyin ve kaşıkla karıştırın (Sürülebilir bir kıvamda olması gerekiyor). Hamuru 5 parçaya ayırın ve her bir parçayı elinizle orta boy daire olacak şekilde açın.

1 adet açılmış hamurun üzerine haşhaşlı karışımdan sürün ve üzerine diğer hamuru koyun. Ve tekrar haşhaş sürün. 5 adet hamur bitene kadar aynı işlemi tekrarlayın ancak en üst kata haşhaş sürmeyin.

Beş kat üstüste geldikten sonra hamuru elinizi yağlayarak açabildiğiniz kadar açın ve hamuru büyütün. Bir-iki parmak kalınlığında şeritler kesin ve sonra şeritleri burarak sarın.

Masterchef'ten sofralara: Ağızda dağılan Boşnak Mantısı nasıl yapılır? Masterchef'ten sofralara: Ağızda dağılan Boşnak Mantısı nasıl yapılır?

Tepsiye yerleştirdiğiniz çöreklerin üzerine dilerseniz yumurta sarısı sürebilir ya da haşhaşlı yağlı karışımdan sürüp fırına verebilirsiniz. Yumurta daha çıtır çörekler elde etmenizi sağlayacaktır.

200 derece fırında yaklaşık 35-40 dakika kadar sürede pişecektir. (Üzeri kızarıncaya kadar fırında tutun).

Bu haşhaş ezmeli çörek tarifi ile sofralarınıza minik ama etkileyici bir lezzet katın. Hem sağlıklı hem de lezzetli olan bu çörek, çay saatlerinizin ve özel günlerinizin vazgeçilmezi olacak. Adım adım anlatılan bu tarif sayesinde, evde haşhaş ezmeli çörek yapmak hiç zor olmayacak. Deneyin ve bu eşsiz lezzetin tadını çıkarın. Afiyet olsun!