İskoçya ile Polonya, UEFA Uluslar A Ligi 1. Grup’ta karşı karşıya geldi. Hampden Park'ta oynanan nefes kesici maçta, Polonya 3-2'lik bir galibiyetle sahadan ayrıldı. Sebastian Szymanski’nin erken golüyle öne geçen Polonya, son dakikada Nicola Zalewski’nin penaltı golüyle zaferi elde etti. İskoçya ise Billy Gilmour ve Scott McTominay’in golleriyle maçı zorladı.

İskoçya 2-3 Polonya Maç Sonucu

UEFA Uluslar A Ligi 1. Grup mücadelesinde Polonya, İskoçya'yı son dakikalarda bulduğu penaltı golüyle mağlup ederek 3 puanın sahibi oldu. Fenerbahçeli futbolcu Sebastian Szymanski, attığı golle Polonya’nın galibiyetine katkıda bulundu. Glasgow'daki Hampden Park Stadyumu'nda oynanan mücadele, büyük bir çekişmeye sahne oldu.

Erkekler Süper Ligi3. hafta maçları tamamlandı Erkekler Süper Ligi3. hafta maçları tamamlandı

Maçın Özeti ve Gollerin Dakikaları
Polonya, karşılaşmaya hızlı bir başlangıç yaptı ve henüz 8. dakikada Sebastian Szymanski'nin golüyle 1-0 öne geçti. İlk yarının bitimine kısa bir süre kala, 44. dakikada Polonya'nın yıldız ismi Robert Lewandowski, penaltıdan bulduğu golle farkı ikiye çıkardı. İskoçya, ilk yarının sonunda soyunma odasına 2-0 geride girdi.

İkinci yarının hemen başında İskoçya, 46. dakikada Billy Gilmour'un golüyle farkı bire indirdi. İskoçya, rakibine baskı kurmaya devam ederken 76. dakikada Scott McTominay skoru 2-2’ye getirerek dengeyi sağladı.

Ancak, Polonya son dakikada bir penaltı daha kazandı. 90+7. dakikada Nicola Zalewski penaltıdan attığı golle Polonya'ya galibiyeti getirdi. Mücadele 3-2 Polonya'nın üstünlüğüyle sona erdi.

Maçın Golleri

8. dakika: Sebastian Szymanski (Polonya)
44. dakika: Robert Lewandowski (Penaltı) (Polonya)
46. dakika: Billy Gilmour (İskoçya)
76. dakika: Scott McTominay (İskoçya)
90+7. dakika: Nicola Zalewski (Penaltı) (Polonya)

Gruptaki Diğer Maç
Grupta oynanan bir diğer karşılaşmada, Portekiz, Hırvatistan'ı 2-1 mağlup etti. Bu sonuçla Polonya, gruptaki iddiasını sürdürmeye devam ediyor.