Süper Kupa heyecanı 3 Ağustos Cumartesi günü saat 20.45’te başlıyor! Bu dev karşılaşma, atv ekranlarından canlı olarak şifresiz yayınlanacak. Futbolseverlerin büyük ilgi gösterdiği bu maçta Beşiktaş taraftarları doğu ve kuzey tribünlerinde, Galatasaray taraftarları ise güney ve batı tribünlerinde yerini alacak.

Takımların Performansları ve Yeni Sezon Hazırlıkları
Galatasaray, yeni sezon hazırlıklarını Avusturya’da yaptığı kampla tamamladı. Lask Linz, Düsseldorf, Trencin ve Lecce gibi takımlarla karşılaşan sarı-kırmızılılar, 3 mağlubiyet ve 2 galibiyet elde etti. Beşiktaş ise Shakhtar Donetsk, Grazer AK, Bandırmaspor, Gençlerbirliği ve Sakaryaspor ile oynadığı hazırlık maçlarında 3 galibiyet, 1 beraberlik ve 1 mağlubiyet aldı.

Merakla Beklenen Oyuncular ve Teknik Direktör Tercihleri
Beşiktaş'ta gözler İmmobile ve Rafa Silva gibi yıldızlara çevrilirken, Galatasaray’da ise Mertens ve İcardi’nin performansı merakla bekleniyor. Okan Buruk ve Giovanni van Bronckhorst'un kadro tercihleri de futbolseverler tarafından büyük ilgiyle takip ediliyor.

Tarihi Rekabet: 356. Randevu
Galatasaray ve Beşiktaş, tarihleri boyunca 356. kez karşı karşıya gelecek. İlk olarak 22 Ağustos 1924'te Beşiktaş'ın 2-0 galibiyetiyle başlayan bu rekabette, Galatasaray 127, Beşiktaş ise 114 galibiyet aldı. 114 maç ise beraberlikle sonuçlandı.

Süper Kupa’da 9. Buluşma
1965-1966 sezonundan bu yana Cumhurbaşkanlığı Kupası ve Süper Kupa adlarıyla düzenlenen organizasyonda Galatasaray ve Beşiktaş 8 kez karşılaştı. Galatasaray 4, Beşiktaş ise 2 kez şampiyonluk yaşadı. İki takım arasındaki iki Süper Kupa mücadelesinde ise takımlar birer kez kupayı kaldırdı.

Galatasaray Üst Üste Şampiyonluk Peşinde
Okan Buruk yönetimindeki Galatasaray, geçtiğimiz sezon Süper Kupa’yı Fenerbahçe’nin sahadan çekilmesiyle kazanmıştı. Sarı-kırmızılılar, tarihinde 17 kez kazandıkları bu kupaya bir yenisini daha eklemek istiyor.

Beşiktaş Sezona Kupayla Başlamak İstiyor
Beşiktaş, yeni teknik direktörü Giovanni van Bronckhorst ile sezona Süper Kupa’yı kazanarak başlamak istiyor. Siyah-beyazlı ekip, geçen sezonki performansının aksine bu sezon taraftarlarına kupa hediye etmeyi hedefliyor.

Son 5 Yılın Süper Kupa Şampiyonları

Bursaspor'un Ergene maçının hakemi belli oldu Bursaspor'un Ergene maçının hakemi belli oldu

2023-2024: Galatasaray
2022-2023: Trabzonspor
2021-2022: Beşiktaş
2020-2021: Trabzonspor
2019-2020: Galatasaray
2018-2019: Akhisarspor

Süper Kupa heyecanını kaçırmayın! Galatasaray ve Beşiktaş’ın kıyasıya mücadelesine tanık olmak için ekran başında olun!