Çorumlu şehit Ramazan Uçakcı, şehadet yıl dönümünde anıldı Çorumlu şehit Ramazan Uçakcı, şehadet yıl dönümünde anıldı

Türkiye’nin en çok üretilen ve tüketilen tarım ürünü olan buğdayın hasadı Çorum'un Sungurlu ilçesinde de başladı. Yağmurların ardından tarlalarda hasat zamanı gelen buğdaylar biçerdöverler tarafından biçiliyor. 

Sungurlu’da da birçok üretici tarlasına biçerdöver sokmaya başladı. Haziran ayında yağmur yağışları nedeniyle biçimi geciken buğdaylar, havaların ısınması ile biçilmeye başlandı. Bu sezon yağışların bol olması nedeniyle çiftçilerin rekolte beklentisi oldukça yüksek gözüküyor. 

ÜRETİCİNİN REKOLTE BEKLENTİSİ OLDUKÇA YÜKSEK 

Buğday üreticileri, herhangi bir doğal afet yaşanmadığı takdirde bu yıl güzel bir rekolte beklediklerini ifade etti. Üreticiler, “Yağışların ve hava koşullarının iyi gitmesi buğdayda verimi artırdı. Geçen yıl çok güzel verim almıştık. Bu yıl da geçen seneyi aratmayacak gibi duruyor. İnşallah herhangi bir afet olmaz ve ürünümüzü sağ salim hasat ederiz. Yağışların ardından hava şartları normale döndü ve buğday hasadına başlamış bulunmaktayız, bu yıl güzel bir rekolte bekliyoruz. Bu yıl da geçtiğimiz yılı aratmayacak ve daha da çok verim alacağımızı düşünüyoruz.” ifadelerini kullandı.