Eski İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, 26 Temmuz tarihinde Türkiye Büyük Millet Meclisi Başkanlığı'na dilekçe sunarak yasama dokunulmazlığının kaldırılmasını talep etmişti. Soylu, dilekçesinde, kendisine yönelik "karalama, iftira ve itibarsızlaştırma kampanyaları" karşısında bu başvurunun zorunlu hale geldiğini ifade etmişti.

İYİ Partili Türkoğlu'ndan 'derin' önerge! İYİ Partili Türkoğlu'ndan 'derin' önerge!

Sözcü gazetesi yazarı Aytunç Erkin’in haberine göre, bu başvuruya Meclis Başkanı Numan Kurtulmuş imzalı bir yanıt verildi. Yanıtta, Soylu’nun talebiyle ilgili “Herhangi bir tezkere olmadığı için başkanlığımızca yapılabilecek bir işlem yoktur” denildi.

Meclis’ten Gelen Yanıt
Meclis Başkanı Numan Kurtulmuş'un yanıtında, yasama dokunulmazlığının kaldırılmasına ilişkin işlemlerin Anayasa ve İçtüzük hükümleri çerçevesinde yürütüldüğü hatırlatılarak şu ifadeler yer aldı:

“Yasama dokunulmazlığının kaldırılmasına ilişkin işlemler yukarıda yer verilen Anayasa ve İçtüzük hükümleri çerçevesinde gerçekleştirilmektedir. Ayrıca Başkanlığımıza hakkınızda herhangi bir tezkere ulaşmamıştır. Bu açıklamalar doğrultusunda başvurunuz hakkında Başkanlığımızca yapılabilecek herhangi bir işlem bulunmamaktadır.”

Bu açıklamayla birlikte, Süleyman Soylu’nun dokunulmazlık talebi konusunda şu an için bir adım atılması mümkün görünmüyor.