Trendyol 1. Lig'in 4. haftasında Çorum FK ile 1-1 berabere kalan Sakaryaspor’da Teknik Direktör Suat Kaya, maç sonrası yaptığı açıklamalarda sezonun zorlu geçtiğini belirtti. Kaya, 'Hayatımda ilk kez böyle bir sezon yaşıyorum' diyerek, oyuncularının gösterdiği direnişi takdir etti. Zorlu süreçte oyuncuların elinden geleni yaptığını ifade eden Kaya, takımın mücadelesinin devam edeceğini vurguladı.

Sakaryaspor Teknik Direktörü Suat Kaya'dan Çorum FK Maçı Değerlendirmesi

Trabzonspor'dan amatör kulüplere malzeme desteği Trabzonspor'dan amatör kulüplere malzeme desteği

Sakaryaspor Teknik Direktörü Suat Kaya, Çorum FK ile oynadıkları 1-1 berabere biten maçı ve sezonu değerlendirdi. Kaya, yaşadıkları zorluklara ve takımın durumu hakkındaki düşüncelerini paylaştı.

"Hayatımda İlk Kez Böyle Bir Sezon Yaşıyorum"

Suat Kaya, bu sezonun kendisi için oldukça farklı olduğunu belirtti. “Hayatımda ilk kez böyle bir sezon yaşıyorum” diyen Kaya, ligde oynadıkları 4 maçta aldıkları beraberliklere dikkat çekti. Kaya, “Yaşamak istemediğiniz her şeyi bu süreçte yaşıyoruz. Kısa sürede bir takım kurarak oyuncuları yapılandırdık. Rakiplerimize karşı direnç göstermekten başka çaremiz yok. Ama bugün hesapta olmayan bir şekilde uzatmalarda bir gol yedik” şeklinde konuştu.

Takımda ve Yönetimdeki Değişiklikler

Suat Kaya, takımın karşılaştığı zorlukların yanı sıra yönetim değişikliklerinin de etkisini vurguladı. “2 ayda 3 sportif direktör ve bir yönetim değişikliği, hem şehri hem de oyuncuları ister istemez etkiliyor. Transfer sezonunun bitmesine 10 gün kaldı. Oyuncu alma sayımızı artırmak zorundayız. İlk yarıda ve ikinci yarının başında oyuncu değişiklikleri yapmak gerekebilir. Ancak direnç göstermeye devam ediyoruz” dedi.

Belediye Başkanına Teşekkür

Çorum deplasmanına gelirken kendilerine destek veren Sakarya Belediye Başkanı’na teşekkür eden Kaya, “Uzun bir yolculuktu. Buraya gelmemize büyük katkı sağlayan Belediye Başkanımıza çok teşekkür ediyorum. Oyuncularıma ve her gittiğimiz yerde destekleyen taraftarlarımıza da teşekkür ederim” ifadelerini kullandı.

Takım Durumu

Bir gazetecinin “Milli arada takımda kondisyon eksikliği gözüküyor, neler söylemek istersiniz?” sorusuna Kaya, “Kondisyon eksikliğine katılmıyorum. Her hafta daha iyiye gidiyoruz. Biz en zor başladık ama direnç arttıkça oyuncu kalitesi de yükseliyor. Futbolcularım elinden geleni yapıyor. Takviyelere ihtiyaç olabilir, ama mevcut oyuncularımız bu durumu iyi idare ediyor” şeklinde yanıtladı.

Gelmek İstemeyen Oyunculara Yorum

Kaya, gelmek istemeyen oyuncularla ilgili olarak ise, “Bir oyuncu gelmek istemedi, bir diğeri de doktor raporu olmadığı için eksik. Ancak, içerideki grup bu durumu umursamadı. Kapımız her zaman açık. Gitmek isteyen varsa, kapı açık. Elimizdeki oyuncular bize yeter” dedi.