Siyah Kalp 2. bölüm full HD izle! Siyah Kalp 2. bölüm reklamsız izleme linki Siyah Kalp 2. bölüm full HD izle! Siyah Kalp 2. bölüm reklamsız izleme linki

Stanford Üniversitesi, çocukların doğduğu ay ile zeka seviyeleri arasında bir ilişki olabileceği varsayımıyla yola çıktığı araştırmada, dikkat çeken sonuçlar elde etti. Yaklaşık bir milyon çocuğun okul notları ile doğum tarihlerini eşleştiren uzmanlar, en başarılı ve başarısız öğrencilerin hangi ayda doğduğunu açıkladı.
Bir insanın doğuştan sahip olabileceği en önemli özellikler arasında zeka seviyesi yer alıyor.

Her ne kadar  eğitim seviyesi, çevresel faktörler ve yetiştirilme tarzı ile pekiştirilse de insanlar, zekasının büyük bölümünü genetik miras yoluyla anne ve babalarından almakta.

Bu görüşten hareketle kapsamlı bir araştırmaya girişen Stanford Üniversitesi akademisyenleri, ABD'de eğitim gören bir milyondan fazla çocuğa ilişkin ders notlarını inceledi. Çocukların sınavlardan aldıkları notlar ile doğum tarihlerini eşleştiren uzmanlar, bu yöntemle en zeki ve başarılı çocukların hangi ayda doğduğunu tespit etmeyi amaçladı.

İŞTE EN ZEKİ ÇOCUKLARIN DOĞDUĞU AY

Uzun uğraşlar sonucunda tamamlanan araştırmada, görenleri oldukça şaşırtan sonuçlar çıktı. Araştırma, gerçekten de bazı aylarda doğan çocukların belirgin bir şekilde yaşıtlarına üstünlük kurduğunu gözler önüne serdi.  Bilim dünyasında yeni bir tartışmayı alevlendiren bu rapor sonrasında çok sayıda ebeveyn, çocuğunun durumunu öğrenmek için çalışmaların detaylarını araştırdı.

Üstelik araştırma, zeki çocukları sınıflandırmakla kalmadı. Tabloda ayrıca en başarısız çocukların da hangi ayda dünyaya geldiği paylaşıldı.

EYLÜL AYINDA DOĞAN ÇOCUKLAR ÇOK DAHA BAŞARILI

Eylül ayında doğan çocuklar, yaşıtlarından çok daha başarılı olmakta. Üstelik bu beceriler, ders notlarıyla sınırlı değil. Kapsamlı araştırmalarda, iletişim becerileri gibi alanlarda da eylül ayında doğan çocukların bir adım önde olduğu görüldü. Özellikle ilkokula yeni başlayan çocuklar üzerinde yoğunlaşan araştırmada ayrıca, en başarısız notlara sahip çocuklara ilişkin de detaylara yer verildi.

EN BAŞARISIZ ÇOCUKLAR AĞUSTOS'TA DOĞMAKTA

Eylül ayında doğan çocukların en başarılı olmalarına karşın, bu aydan yalnızca bir ay önce doğan çocuklar ise tabloda son sırada yer aldı. Ancak çalışmayı yürüten bilim insanları, ağustos ayında doğan çocuklara ve ebeveynlerine önemli bir teselli verdi.

Ders notlarında başarısız olmalarına karşın Ağustos ayında doğan çocuklar, spor müsabakalarında en başarılı insanlar oldu. Bu çalışma, çocuğu Ağustos ayında dünyaya gelen birçok velinin, çocuklarını çeşitli spor dallarına teşvik etmesine imkan tanıdı.